onsdag den 30. marts 2011

Cookies.


I dag har jeg bagt disse skønne cookies, som bare bliver helt perfekte, bløde  midten og sprøde i kanten, mmmm.. Kæreste har også lige godkendt dem :-)

18 stk:

300 g hvedemel
250 g blødt smør
125 g sukker
125 g brun farin
100 g hakkede nødder ( jeg brugte mandler, da det var hvad jeg havde)
100 g hakket mørk chokolade
2 sammenpiskede æg
1 tsk natron
1 knsp fint salt

Rør smør, sukker og farin let og luftigt, og tilsæt de sammenpiskede æg.

Bland mel, salt og natron, og rør det i dejen.

Hak nødder og chokolade groft, og bland det i dejen.

Sæt dem med en ske, der skal være 5 cm imellem , da de flyder meget ud ( jeg satte 9 cookies på hver bageplade).

Bages i 10-12 minutter ved 170 grader..

Appelsinkage med chokolade og mandler..


Denne skønne kage bagte jeg også igår.. Der skal ifølge opskriften også appelsin sirup ovenpå, men det undlod jeg... Opskriften har jeg fundet hos skønne Elsk med mad , hun har simpelthen så mange lækre opskrifter....

3dl sukker
4 æg
3,25 dl mel
2tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 tsk vaniliesukker
175g  smeltet smør
200g meget finhakket mandler (helst blendet)
4 økologiske appelsiner
75g chokolade (kan undlades)

Smelt smørret. Riv skallen af 2 appelsiner fint. Pres saften fra alle appelsiner. Blend eller hak mandlerne meget fint.

Pisk sukker og æg sammen.

Rør mel, bagepulver og salt sammen og vend i.

Vend mandler i.

Rør smørret i.

Rør 0,75 dl appelsinsaft plus den revne skal i.

Smør en springform (24 cm) og drys med mel. Kom dejen i formen og bag kagen i ca. 40 minutter. Tag ud og afkøl.  ( jeg brugte en springform med hul i midten)

Gulerodsbrud :-)


Igår bagte jeg disse skønne brud.. De er simpelthen bare SÅ gode.. Opskriften har jeg fundet hos MissMuffin , og har brugt den flere gange nu, de er simpelthen bare SÅ lækre...


50 g gær
2½ dl kærnemælk
1 æg
½ dl sukker
3 store gulerødder, groftrevne
2 håndfulde solsikkekerner
100 g smeltet smør
500-600 g hvedemel

Rør gæren ud i kærnemælken.

Tilsæt æg, sukker, revet gulerod og solsikkekerner.

Tilsæt melet lidt efter lidt skiftevis med smørret og ælt dejen godt igen. Den skal være fast og elastisk, men stadig ret klistret.

Lad dejen hæve lunt og tildækket, min. 1 time til den er hævet til dobbelt størrelse.

Ælt dejen hurtigt igennem.

Del dejen i 7-8 stykker og sæt bollerne tæt på en bageplade med bagepapir.

Jeg plejer ikke at forme dem en helt masse.

Lad dem efterhæve 20-30 min.
Pensel bollerne med lidt vand og bag dem 12-15 min. ved 200 gr. varmluft.

fredag den 25. marts 2011

Helstegt kylling med rosmarin, citron og hvidløg

Først skal i altså lige se et billede af mit fine nye køkken, jeg er bare SÅ glad for det :-) Vil lige sige, at der altså ikke er malet endnu, vi er ved at indhente tilbud :-)




Og så til billeder af maden dette indlæg handler om *Gg* Jeg glemte desværre at få taget billede af kyllingen, inden jeg klippede den op, der var den altså meget kønnere :-)



1 fersk kylling
3 fed hvidløg
3 friske rosmarin stængler
1 citron
salt

Jeg startede med at rive citronskallen af , derefter blev citronen delt i 2.

Kyllingen blev derefter fyldt med citron, hvidløg og rosmarin.. Lukket sammen med en kødnål, drysset med salt, og derefter puttet i en stegepose og så ind i ovnen i 70 minutter ved 175 grader varmluft.

Grøntsagsfad:

1 bakke champignon skåret i halve
1 stor rød peber ( skåret i stykker)
2 løg ( hvert løg delt i 6 både)
kartofler efter behov ( skåret i både)
Cherrytomater ( havde desværre kun 4 tilbage)
lidt olie
salt

Det hele blandes i et ildfast fad, og så ind i ovnen ved 175 grader varmluft i 35-45 min.

Sovs:

Væden fra stegeposen
2 dl. fløde
2 dl vand
1 hønsekødsbouillion terning
1 tsk. sukker
salt
jævning.

Væde fra stegepose, fløde, vand og bouillion terning hældes i en gryde, og koges op.. Derefter jævnes det og smages til med sukker og salt ( sukkeret er i, for at fjerne noget af det sure fra citronen).

onsdag den 16. marts 2011

Krydrede oksekøds frikadeller med ovnkartofler og salat.



Ja ved godt retten ikke ligefrem ser sindsoprivende ud, men de der frikadeller, de smager simpelthen himmelsk, og de hjemmelavede ovnkartofler ligeledes, plus de bare er super sprøde.. Vi havde desværre ikke rigtig nogle spændene grøntsager i køleskabet, så salaten blev ret så kedelig, men lidt grønt skulle vi altså have.. Vi er begyndt at handle en del i bazaren, så kødet er ude fra deres ene slagter, som simpelthen har det flotteste kød. Derudover køber vi også frugt og grønt derude, og der er virkelig penge at spare.

Oksekødsfrikadeller:

500 g. hakket oksekød
1 fint hakket løg
3 fed hvidløg
1 tsk. paprika
1 tsk salt
hakket bredbladet persille ( efter behov)
1 æg
lidt mel

Der kan f.eks også puttes lidt brød opblødt i mælk, finthakket chili, chilisovs eller hakket koriander i.

- Alle ingredienser blandes sammen, og frikadellerne steges på panden. ( jeg brunede dem bare på panden, og så fik de ca. 20 minutter i ovnen, man kan mærke på dem hvornår de er færdige).

Ovnkartoflerner er krydret med karry, paprika , salt og lidt olie, og det hele er bare blandet sammen i en frysepose, og så i ovnen ved 175 grader varmluft i 30-45 min..

Wok med kylling , grøntsager, karry og kokosmælk..


Ja jeg har godt nok været lidt sløj til det her blog halløj på det sidste, men jeg har da fået taget billeder af 2 retter, som jeg lige kan få smidt ind. Desuden skulle der gerne lige komme en opskrift på kage og boller her i weekenden . Men så vil der være en uges pause, da vi skal have nyt køkken , og spørg mig lige om jeg glæder mig, men stresser godt nok også over hele køkkenet skal pakkes væk :-)


Wokret:

500 gram kyllingefilet
1 stor dåse kokosmælk
1 stor dåse bambusskud
3 gulerødder
1 rød peber
2 porre
4 tsk. karry
salt/peber efter behov.

- Kyllingen skæres ud i små tern eller strimler. Gulerødderne skrælles, og skæres i tynde strimler. Peberfrugten skæres i tynde strimler, porren skæres i skiver/ringe .

- Lidt olie puttes i wokken, og karryen brændes kort af. Derefter tilsættes kyllingen, og den svitses til den er blevet hvid på alle kanter.

- Grøntsagerne hældes i, og det hele svitses et par minutter.

- kokosmælken tilsættes, og retten simre i 5 minutters tid.

- smages til med salt/peber efter behov

Serveres med kogte ris..

søndag den 6. marts 2011

Indbagte krydderbøffer med flødekartofler og salat.

Da jeg skulle lave madplan i sidste uge, kom jeg i tanke om, at det var flere år siden jeg havde lavet indbagte bøffer, så derfor kom det på madplanen.. Denne gang lavede jeg flødekartofler og salat til.. Ved altså ikke lige hvorfor flødekartoflerne ser klumpede ud på billedet, for det var de altså ikke :-)

Indbagte bøffer:

1 rulle butterdej
500 g. hakket oksekød
krydderier efter behov. ( jeg brugte hakket persille og hvidløgssalt denne gang)
Evt. Tomater i skiver..
Man kan f.eks også putte finthakket løg i kødet.

- Køder røres sammen med de ønskede krydderier, og formes til 4 bøffer. De brunes derefter på panden

- Butterdejen skæres over i 4 lige store stykker , og der puttes en bøf på hvert stykke, og pakken samles. Det er lettest at "samle" pakkerne på en bageplade med bagepapir, så de ligger hvor de skal, da de godt kan blive ret bløde i bunden af den varme bøf.

- Pakkerne bages i ovnen ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter.

Flødekartoflerne er bare lavet af kartofler og løg skåret i skiver ( alt efter behov) , som er lagt i lag, derefter overhældt med fløde, jeg bruger ca. ½ liter til et stort fad.. Inden jeg hælder fløden over, drysser jeg lige med lidt salt.. Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 45-60 minutter...

lørdag den 5. marts 2011

Laks med porre, gurkemeje og fløde..


I ag har vi haft mine brødre med ude og spise frokost og i biffen, så aftensmaden skulle være let at lave, og heller ikke ligge for tungt i maven.. Vi besluttede derfor at vi skulle have fisk, og jeg kom s på denne ide`, som godt nok blev vellykket.. Elsker simpelhen bare, når ens eksperimenter ender som noget super lækkert..

Laks med porre , gurkemeje og fløde:

4 stykker laks ( vi brugte bare de der frsne lakse portioner)
2 store porre i skiver
½ liter madlavningsfløde
3 tsk gurkemeje
salt

- Porre skiverne ligges i bunden af et smurt fad, og der drysses 1½ tsk gurkemeje ud over, og hældes lidt fløde over.

- Laksen ligges ovenpå, og der drysses igen med 1½ tsk gurkemeje. Der drysses også lidt salt på, og den sidste fløde hældes ud over.

- Bages i ovnen ved 175 grader varmluft, i ca. 25 min.

Serveres med frisk pasta og salat...

fredag den 4. marts 2011

Indisk Curry med lam..

Ja jeg er jo blevet lidt blog-nørd, så har nogle forskellige blogs jeg føler med på, og falder ofte over nogel spændene opskrifter jeg simpelthen bliver nød til at prøve, den her var en af dem, har glædet mig til at prøve den, og i aften blev det så. Og NØJ det smagte godt... Vi fik basmatti ris og naan brød til, og jeg skulle have haft mangosalat til, men mangoen var dårlig, øv! Så jeg fik bare nogle blandede salat blade , med lidt gulerod og porre i..

Lamb curry:

500 g lammekød i tern (jeg brugte mørbrad)
1 løg (grofthakket)
3 fed hvidløg (grofthakket)
Grov gharam masala:
2 laurbærblade
1 kanel
3 hele kardemommefrø
3 hele nellikerfrø
1 lille chili
1 spsk friskhakket koriander
1 dåse hakkede tomater
1 tsk spidskommen
2 tsk gharam masala
1/2 tsk stødt ingefær
1 tsk karry
2 spsk yogurt natural
salt og peber

1.  Svits de hakkede løg med den grove gharam masala indtil de er let brunet. Tilsæt de hakkede hvidløg og koriander og lad dem snurre lidt. Tilsæt lammeternene og brun på alle sider.

2. Tilsæt nu de hakkede tomater og resten af de stødte kryderier incl. gharam masala og bring retten i kog. Skru ned og lad den stå og små simre i ca. 45 min eller indtil lammekødet er mørt.

3. Inden curryen skal serveres tilsættes yogurten og den simre lige de sidste par minutter.

Karry suppe med kylling..

Ja jeg har vist været lidt sløv til at få oprettet nye indlæg på det sidste, så nu kommer der lige 2 her til aften.. I mandags fik vi denne skønne karrysuppe, og nøøj den smagte godt..

Karry-suppe:

1 kylling
2 liter vand
3 store gulerødder
3 store porre
4 tsk. karry
ca.1½ dl creme fine`
suppehorn
lidt fedtstof.
2 høneboullion terninger

- Kyllingen koges i en stor gryde, sammen med vand,, 3 gulerødder og 1½ porre i ca.2 timer.

- Kyllingen, gulerødder og porre tages op af suppen, og suppen sies.. Kyllingen pilles.

- Den sidste 1½ porre skæres i strimler.

- Lidt fedtstof puttes i en gryde, og karryèn " brændes af" ..,De strimlede porre tilsættes og svitses lige 1 minuts tid. Kyllinge suppen hældes over, og boullion terningerne tilsættes.. Suppen skal stå og små simre i ca. ½ time.

- creme fine` tilsættes

- Den ønskede mængde suppehorn tilsættes sammen med kyllinge kødet, og suppen koger det antal minutter suppehornene kræver..

- Smages til med salt og peber.

- Serveres med flute..