mandag den 28. november 2011

Du kan stadig nå det :-)


Hvis du ikke lige har set det, har jeg en give-away kørende lige pt. Vinderen bliver trukket kl. 20 på torsdag.. Skal du være med? Så skynd dig at klikke Her , og tilmeld dig :-)

søndag den 27. november 2011

Havregrynskugler med appelsin .


Dette er endnu en af de ting jeg ALTID laver til jul... Jeg kan faktisk slet ikke huske en jul uden havregrynskugler, jeg har lavet dem lige siden jeg var en lille pige... Jeg laver dem dog lidt anderledes end de fleste andre.. Jeg putter nemlig appelsinjuice i, og ikke kaffe, rom, rom-essens, mandel-essens eller hvad andre nu putter i... Jeg syntes de bliver meget mindre kvalmende , og så fremhæver det kakao/chokolade smagen mere. Man kan ikke smage appelsinen deri, men det gør altså en stor forskel..

Hvis man syntes massen er lidt for tør, så tilsætter man bare lidt ekstra juice .


Havregrynskugler:

150 g. smør
250 g. havregryn
50 g. kakao
125 g. sukker
9 tsk. appelsinjuice.
Kokos til drys

- Alle ingredienserne hældes i en skål, og æltes godt sammen.

- Tril nu kugler i den størrelse du ønsker, og rul dem til sidst i kokos..

Blogaward :-)



Så har jeg igen været heldig at modtage en blog award :-) Denne gang fra Trine, som har DENNE fine blog :-)

1. Hvorfor begyndte du at blogge?


Jeg havde i et stykke tid kigget med i blogland, og til sidst besluttede jeg mig for at starte min egen blog. Jeg havde slet ikke regnet med at få så mange faste læsere, så det er bare super fedt.. Jeg startede bloggen for at dele mine opskrifter, og nu er det så også blevet til noget kreativt mm ind imellem..


2. Hvilke blogs følger du?


Thevintagehausfrau
Juliarunge
Lækresager

Ja og en del mere, jeg har alle dem jeg fast følger på min blogroll ude i højre side :-)

3. Favorit farve?


Uh den er svær.. Jeg er ret vild med limegrøn, men er også til æblegrøn og pastelfarver.. Mintgrøn og lilla er klart blandt mine favoritter...


4. Favorit film?


Min yndlings film er helt sikker " Livet er smukt" .. Den er simpelthen SÅ fantastisk.. Til jer der ikke har set den, så handler den om en italiensk mand man følger, han møder så denne her kvinde og bliver forelsket , de får et barn, og så kommer tyskerne og invadere dem, og da de er jøder bliver de sat i KZ lejr, hvor man følger deres liv i lejren.. Det er en SÅ fantastisk smuk film, den er både trist, sjov og spændene.. Kan klart anbefales at se den :-)




5. Giv awarden videre:


Laekresager
Ugleunger
Herremark
smoelfine
sallingssysler

lørdag den 26. november 2011

Adventsdekoration





Så fik jeg også lavet min adventsdekoration , er selv ret godt tilfreds med resultatet.. Jeg er slet ikke til kranse, syntes det er alt for kedeligt og almindeligt.. Jeg er derimod til det mere simple og "unikke".. Og så tager det jo kun 5 minutter lige at bakse sådan en her sammen, og så passer den bare perfekt ind i vores hjem.. Jeg valgte at bruge mit store wiinblad fad i år , og ellers er det bare mos, lyse og nogle metalttrådskugler  :-)

lørdag den 19. november 2011

Vaniljekranse



Ja altså kønne blev de ikke, men de smager dælme godt.. Jeg ville have brugt min kødhakker , som jeg var så heldig at få af en i opgangen, men da jeg tog den frem manglede den der dims, så man kan lave vaniljekranse, så jeg måtte jo rulle i hånden hvilket gav unikke og uens kranse, men så er man i det mindste ikke i tvivl om at de er hjemmelavede :-)

Jeg talte ikke lige hvor mange jeg fik, men jeg lavede dem også lidt store , der er dog flere end på dette billede, da de blev fordelt i 2 dåser :-) Opskriften siger ca. 90 stykker, men så skal de godt nok være små..
Jeg valgte at bruge opskriften fra Amo`s store julebagebog , og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg bruger den opskrift, næste gang vil jeg måske putte lidt mere vanilje i  , men jeg er også en vanilje gris :-)


Vanilje kranse:

250 g hvedemel
125 g sukker
kornene fra 1 vaniljestang
1 æggeblomme
100 g finthakkede mandler ( jeg puttede de smuttede mandler i min minihakker, så det nærmest blev mandel-mel )
200 g blød smør

- Bland alle ingredienserne i en skål, og ælt dejen sammen. Husk endelig ikke at ælte for meget, det skal bare lige være sammenhængende..

- Lad dejen hvile 1 time i køleskabet

- Brug kødhakkeren med stjerneformen i, eller tril dleen i pølser og lav kranse.

- Bages ved 175 grader varmluft i 6-8 minutter..

- Afkøles og kommes i kagedåser .

fredag den 18. november 2011

Brunkager:-)



Så er årets første portion brunkager lavet , jeg ved allerede nu at der skal bages endnu en portion engang i december.. Både fordi vi selv elsker dem, men også fordi jeg altid giver lidt ud til bla. nogen af dem i opgangen , igår var jeg nede ved underboen, og ved en i stueetagen med en lille skål til hver, de bliver simpelthen altid så glade når jeg kommer med lidt godt, og bare deres ansigtsudtryk gør det hele værd :-)

Jeg snyder lidt når jeg bager brunkager, jeg bruger nemlig brunkagekrydderi fra dr.oetker, men det er bare meget lettere end at skulle købe flere forskellige slags krydderier, og nogle af dem bruger jeg kun i juletiden.. Jeg følger derfor opskriften bagpå brunkage krydderierne , dog køber jeg ikke deres hakkede mandler, jeg smutter selv nogle mandler og hakker dem..

Brunkager:

2 dl. sirup
200 g. sukker
250 g smør
½ dl vand
1½ tsk. potaske
1 pose dr.oetker brunkage krydderi
ca.500 g. hvedemel
1 appelsinskal ( på posen står der sukat, men jeg bruger altså pommerans / appelsinskal)
100 gram smuttede hakkede mandler.

- Potasken opløses i vandet.

- Smør, sirup og sukker koges op , og den opløste potaske tilsættes. Derefter afkøles det til det er lunken.

- Resten af ingredienserne blandes sammen i en skål, og den afkølede sukkermasse tilsættes, og dejen æltes godt sammen , og rulles til 3 pølser, pakkes ind i film og puttes på køl til dagen efter.

- Dagen efter tændes ovnen på 175 grader varmluft , pølserne skæres ud i tynde skiver, kagerne lægges på bageplader og bages i ovnen i 6-8 minutter alt efter hvilken ovn man bruger.

- Når kagerne er afkølede puttes de i kagedåser, og så er der ellers skønne kager til den søde juletid :-)




onsdag den 16. november 2011

Hønsefrikasse



Ja altså kønt ser det jo ikke ligefrem ud , men det smager simpelthen fantastisk... Jeg valgte at bruge Bo Bech`s  opskrift som inspiration, jeg lavede så lidt om på den.. Det er første gang jeg har lavet det, men bestemt ikke sidste gang, det smagte virkelig godt. Og selvom det tager lidt tid at lave, ja så er det jo let.. Vi kan f.eks ikke lide selleri, så det harjeg kun brugt til at koge fonden på, ikke taget med med i retten.. Jeg ville også gerne have noget bid i retten, derfor brugte jeg heller ikke gulerødderne som var med da jeg kogte fonden.. Ja der er jo altså lidt madspild ved at gøre det på den måde, men sådan må det så bare være :-) Jeg lavede også et par andre justeringer.. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. Vi har haft mad til 2 dage , og der er til en dag mere, nogen der ved om man kan fryse det?


Hønsefrikasse:

Fond:
1 kylling ( 1200 gram)
1 knoldselleri ( skåret ud i ca. 8 stykker)
2 porre ( skåret over en enkel gang)
4 gulerødder ( skrækkede , men hele)
vand.

Derudover:
Ærter
5 gulerødder
½ liter mælk
salt
Jævning
1 hønsebouillon terning

- Kyllingen lægges i en suppegryde, sammen med grøntsagerne , og der hældes vand over så det lige dækker det hele.

- Koges i ca. 1 time.

- Kyllingen og grøntsagerne tages op, og væden hældes lige igennem en sigte, for at få fjernet evt, små stykker grønt eller kylling.

- Væden koges ind til der er 1-1½ liter tilbage..

- Imens pilles kyllingen og skæres i mundrette bidder . gulerødderne skrælles , skæres over i halve på langs og skæres i små tern.

- Når væden er kogt ind, tilsættes mælken og gulerødderne, og det koges i ca. 15 minutter. Tilsæt bouillon. Retten jævnes, og til sidst tilsættes ærter efter behov og kyllingekødet..

- Retten smages til med salt, og serveres med kogte kartofler , evt. med et drys persille på toppen.



Nu med Fb gruppe :-)



Jeg har nu oprettet en Fb gruppe, efter en af mine veninde forslog det som ide`.. Så det ville gøre mig rigtg glad hvis i gad gå ind og ansøge om medlemsskab :-) Jeg vil smide links op til opslag her på bloggen, samt andet mad relateret, og evt. også billeder af ting der ikke bliver oprettet her på bloggen..

I kan finde gruppen lige HER .

Håber vi ses derinde :-)

tirsdag den 15. november 2011

Så er der lavet nye ørestikker:-)


Denne gang med knapper.. Allesammen pånær dem med æblerne , er nogle gamle nogle fra min oldemors samling, som min mor så har fået efter oldemors død.. Syntes simpelthen de er så søde.. Jeg har for et par uger siden, byttet mig til en erik kold smørboks med Anna, som har DENNE skønne blog.. Hun fik bla. et par øreringe med knapper i byt..

Hvis nogen skulle have lyst til at købe et par, koster de 25 kroner , og i kan enten skrive i kommentar feltet, eller sende mig en mail på nellespille@gmail.com .

søndag den 13. november 2011

Jule give-away :-)


Så er det tid til endnu en give-away, denne her med lidt forskelligt til fremstilling af julegodter :-)

Pakken indeholder følgende:

1 rulle odense marcipan
1 pakke odense nougat
1 pose mørk overtræk fra odense
Muffinsforme, både alm og mini.
2 juleudstikkere.

Reglerne er som altid:


1 lod - Kommentar til dette indlæg
2 lodder - Kommentar til dette indlæg+ fast læser
3 lodder - Kommentar til dette indlæg + fast læser + link til denne give away på din egen blog.


Vinderen bliver udtrukket d. 1 december kl.20 .

fredag den 11. november 2011

Risengrød og ris ala mande ..


Igår fik vi årets første portion risengrød til aftensmad , vi skulle nemlig have ris ala mande til dessert i dag.. Når jeg koger risengrød, bruger jeg bare opskriften bag på posen med ris, så det er jo ikke ligefrem raketvidenskab , men skriver den lige alligevel :-)

Risengrød:

3 dl grødris
2 liter sødmælk
salt.

- Mælken bringes i kog, og risene tilsættes..

- Risene koges i ca. 1 time ved svag varme, under jævnlig omrøring..

- Til sidst smages grøden til med lidt salt..

- Serveres med kanelsukker og en smørklat.. Skal det være helt rigtig, syntes jeg jo også der skal være rød saft til :-)



I dag har vi så fået ris ala mande til dessert , og selvom vi kun er 2 i hjemmet, ja så skal der laves 2 forskellige portioner, total besværlig mand jeg har fundet mig *Gg*

Jeg vil have hakkede mandler og vanilje i min, og kæresten vil have hakkede mandler og mandel-essens i hans.. Bare lugten af mandel-essens gør mig dårlig, syntes virkelig det smager og lugter afskyeligt *Gg*

Når det kun er til os herhjemme bruger jeg bare vaniljesukker i min portion..

Når vi er ude ved svigerforældrene, får jeg altid min egen skål, og så en bøtte vaniljesukker ved siden af.. Og sidste år da vi holdt jul med min familie, ja der fik Nichlas sin egen skål, og så en flaske mandel.essens. Alle i min familie NÆGTER at smage det til med mandel.essens, hehe..

Da min kæreste heller ikke spiser kirsebær sovs, (ja han er virkelig ikke en god fangst på det punkt *Gg* ) , valgte jeg at putte nogle af de lækre syltede kirsebær fra Selleberg over min portion, så har ejg også en undskyldning for at spise resten af glasset, hehe..

Hvad putter i i jeres ris ala mande , Vanilje eller mandel-essens?

onsdag den 9. november 2011

Hold nu op jeg er blevet begavet....











Vi har været ude ved min mormor og spise i dag, og hold nu fast jeg har fået mange ting med hjem, ELSKER at besøge mormor, for det første er det super hyggeligt, har et helt specielt bånd til hende.. Og så er det da også rart at få lidt lækre ting med hjem :-)

Jeg har fået en masse kreative ting, som er på de to første billeder , 4 fine rammer hvor mine brødre er i de to af dem ( er de ikke bare nuttede? ) .. Så har jeg fået min oldefars gamle sparegris , som har en masse minder i sig. Når jeg besøgte oldefar og oldemor, spurgte min oldefar mig altid hvad jeg ville give for indholdet af grisen, jeg måtte ikke røre ved den før jeg bød.. Der efter måtte jeg så tømme den, og trække de penge fra jeg nu ville give for den, og tage resten med hjem.. Jeg kom altid hjem med mellem 400-1500 kroner :-)

Så har jeg fået en masse Bjørn wiinblad ting, en fin lille lotus skål , en anden lille skål , et lille toilet skilt , 2 rensdyr hun har købt for mig i fakta, og så en fed taske og en strikbluse.. Blusens farve er lidt misvisende på billedet, den er mørk koral farvet i virkeligheden, og ikke helt så rød som det ligner...

søndag den 6. november 2011

Pyha, det var dælme tæt på :-(


Puha, så var hele hytten da lige ved at futte af, sikke et chok jeg fik.. Jeg skulle ud af lufte hundene, og gik så lige ind i stuen for at hente min telefon , og opdagede med det samme der var ild i en lysestage, og flammerne var ret så store.. Havde kun været ude af stuen i ca. 1 minut, så det går dælme stærkt.. Havde jeg ikke været inde i stuen, men bare gået ud med hundene, tør jeg slet ikke tænke på hvad der var sket.. Kæresten sad inde i soveværelset, og tror først han ville have opdaget det, når det var for sent til vi selv ville kunne slukke det.. Så hallelujah for jeg gik ind efter min telefon..

Jeg skyndte mig at få slukket flammerne, og lysestagen glødede og knitrede helt vildt, så fik den ud under der kolde vand , så jeg var sikker på den ikke ville antænde igen..

Metalindsatsen der sad i lysestagen røg ud da jeg skyllede den i koldt vand , og det er tydeligt der også var ild under den..

Men puha hvor bliver man dog forskrækket , og kan da ikke lade være med at tænke på hvad der kunne være sket..

Så blev det mit hjem`s tur :-)



Hvis du vil se mit hjem, er der en del billeder på Joans blog wooz, du kan finde indlægget HER .

Det er altså lidt sjovt og samtidig underligt at se ens hjem udstillet på en anden blog, men syntes Joan har valgt nogle rigtig gode billeder..

lørdag den 5. november 2011

Æbleskiver..




Så har vi fået årets første æbleskiver, og selvfølgelig er de hjemmelavede.. De smagte som altid skønt, og blev serveret med flormelis og hjemmelavet jordbær marmelade :-) Dem vi ikke har spist, har jeg smidt i fryseren, så er det hurtigt lige at varme et par æbleskiver når lysten melder sig :-)

Æbleskiver:

250 g. mel
1 spsk. sukker
½ tsk kardemomme
½ l kærnemælk
75 g. smeltet margarine eller smør
2 tsk. natron
2 æg

Fedtstof til bagning/stegning

- Alle ingredienserne piskes sammen med en elpisker.. Og er så klar til at blive lavet med det samme...

Jeg bruger altid min gamle æbleskive pande i smedejern , det syntes jeg klart er de bedste.. Jeg kunne aldrig drømme om at bruge en elektrisk , men sådan er vi jo nok alle forskellige :-)

Tip: Lidt reven citronskal smager også super lækkert i dejen ...

Nogen der mangler væg og loftmaling?




Er der mon nogen derude der mangler maling? Vi har 3 uåbnede spande til at stå, som vi ikke får brug for alligevel..

9 L hvid loftmaling.. Købspris 800.- Sælges for 400 .-

4,5 L vægmaling i farven soft sand.. Købspris 700.- Sælges for 350.-

2,7 L hvid vægmaling . Købspris 500 .- Sælges for 250.-

fredag den 4. november 2011

Karry pasta med hønsekød..


Jeg har blogget om denne opskrift før, men det smager simpelthen SÅ fantastisk... Der har været lidt stille på bloggen med madopskrifter på det sidste, men det er simpelthen fordi vi ikke har fået noget der var værd at blogge om.. Ikke fordi det ikke har smagt godt, men det har bare været lidt kedeligt , eller noget jeg har blogget om før...

Opskriften kan i se lige HER  :-)

onsdag den 2. november 2011

Farvevæggen :-)


Så fik jeg tilføjet noget mere til væggen... Til at starte med , var der jo kun det omkring hylden.. Men i dag er der blevet hængt en plakat op jeg har arvet fra min oldemor og oldefar, billeder af mine brødre, et billede af min oldefar og oldemor, et par billeder og postkort med motiver, samt det vigtigste af dem alle, billedet af min mormor og morfar.. Min morfar mistede kampen til kræften 69 år gammel i september måned, og jeg tænker på ham hver dag.. Jeg begyndte at hyle da jeg skulle hænge billedet op, men det er også rart at han nu hænger der, og han sidder og passer på os ..

tirsdag den 1. november 2011

Nye indkøb :-)

Jeg var i dag et kort smut inde i byen , skulle ind og købe fødselsdagsgave til min mor .. Jeg skulle også finde nogle små gaver, da min mor og jeg har aftalt at lave pakkekalender til hinanden .. ELSKER at få pakkekalender , og må indrømme at jeg faktisk har fået enten pakkekalender eller weekend gaver , hvert år til jul hele mit liv *Gg* På det punkt er jeg nok aldrig blevet voksen, jeg syntes simpelthen det er så hyggeligt.. Jeg fik fundet nogle fine ting til min mors pakkekalender, fik købt hendes fødselsdagsgave, og så kom jeg altså også lige til at købe lidt til mig selv :-)

Jeg købte bla. sådan cirka halvdelen af  søstrene grene :-)




Da jeg var inde og købe fødselsdagsgaven til min mor , faldte jeg over disse skønne ugler.. Jeg kunne ikke bestemme mig for hvilken jeg skulle vælge, så købte begge to :-)


Jeg var også et smut forbi en af mine yndlingsbutikker, og fik købt lidt nyt papir til samlingen , nogle fine knapper jeg vil lave til ørestikker , og en te-dims :-)



Og så har jeg altså ikke købt mere i dag, men var lige forbi posthuset med et ordenlig læs der skulle sendes afsted :-)