tirsdag den 6. marts 2012

Poolish brød fra Amo
For et stykke tid siden modtog jeg jo den lækre pakke med mel fra Amo, men så er der kommet travlhed og sygdom i vejen, så jeg har ikke fået noget af det afprøvet.. Men i dag fik jeg endelig afprøvet en af opskrifterne der var med i det lille hæfte, og så den mel der hedder Vinjett hvedemel .. Opskriften lover en sprød skorpe, og det skal jeg dælme love for der kommer.. Først var jeg bange for om den nu var for hård, men nej den var PERFEKT.. Super lækker sprød og knasende, uden man er ved at knække tænder , og så er selve brødet med en let og luftig krumme.. Et rigtig lækkert brød, næste gang jeg skal lave det tror jeg dog jeg vil gøre det lidt grovere.. Jeg spise et par skiver med smør, da brødet stadig var lunt, og ligesom det fint kan bruges til madder, tror jeg også det er fantastisk til en omgang suppe.. Jeg lavede en enkel ændring i opskriften, og det var at jeg erstattede smør/margarinen, med hørfrøolie..

Det er et brød der tager mange timer og lave, da der er masser af hævetid, men det er ventetiden værd.. Klart et brød jeg vil bage igen... Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Poolish brød:

Fordej:
3 dl lunken vand
5 g. gær
300 g. Amo Vinjett hvedemel.

- Opløs gæren i vandet, og rør melet i til du får en ensartet masse.

- Lad massen hæve overdækket på køkkenbordet i 3 timer.

Slutdej:

-Den færdige fordej
- 2 dl. koldt vand
20 g gær
1½ spsk hørfrøolie
500 g. Amo Vinjett hvedemel
2½ tsk. salt.

- Opløs gæren i vandet, og rør fordejen ud heri.

- Tilsæt nu olie, salt og mel.

- Ælt dejen ved lav hastighed i ca. 10 minutter. Ælt derefter dejen ved høj hastighed i ca. 5 minutter, til den er elstisk og smidig.

- Lad dejen hæve overdækket på køkkenbordet i ca. 30 min.

- Slå dejen ned og del den i 2. Form dem til 2 runde brød , og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 1-1½ time.

- Når brødende har hævet, sprayes der lidt vand på med en forstøver ( jeg bruge bare mine fingre til at ryste lidt vand på, da jeg ikke ejer en forstøver) , og lav 3 snit i hvert brød.

- Varm ovnen op til 230 grader varmluft, med en bradepanden i bunden af ovnen.. Når ovnen er helt varm hældes der ½ dl. vand i bradepanden, og brødene sættes ind nederst i ovnen , og lågen lukkes hurtigt. Der skrues ned til 190 grader varmluft

- Efter 10 minutter åbnes lågen i 5 sekunder... Det samme gentages når de har bagt i 20 minutter.. Brødene skal i alt bages i 30 minutter..


Ingen kommentarer:

Send en kommentar