fredag den 27. januar 2012

Ny mulighed for at følge bloggen:-)


Jeg har nu tilføjet muligheden for at følge mig via mail også , hvis nogen syntes det er lettere..

Og så vil jeg gerne lige komme med en kæmpe tak.. Jeg har nu blogget i 1 år, og er oppe på 107 faste læsere, det er da helt vildt.. Havde slet ikke regnet med at få så mange læsere, så det varmer virkelig indeni.. Det er faktisk lidt overvældene. I forbindelse med jeg nu har blogget i 1 år, og at jeg har rundet de 100 læsere, skyder jeg snart endnu en give away afsted, så hold øje med siden, måske du ender med at blive den heldige vinder :-)


Bøffer og grønt i fad.



Den anden aften gad jeg ikke bruge så lang tid og mange kræfter på aftensmaden, så jeg besluttede mig hurtigt for det skulle være noget der kunne passe sig selv i ovnen.. Jeg havde taget en pakke oksekød op af fryseren, og gik så på jagt i køleskab og køkkenskabe for at finde ud af hvad jeg kunne bakse sammen, og det endte ud med denne skønne ret, det smagte rigtig godt.. Næste gang vil jeg dog nok komme lidt krydderurter i bøfferne... Man kan jo bruge de grøntsager man har i køleskabet, eller dem man lige har lyst til.. Vores blev med peberfrugt, løg og hakkede dåsetomater.. Det er lavet i mit ovnfaste fad med låg, har man ikke sådan et, kan man bare putte staniol over sit alm. fad.

Bøf i fad:

500 g. hakket oksekød
2 ds. hakkede tomater
2 peberfrugter skåret i strimler ( jeg brugte en rød og en gul)
2 løg skåret i både
oregano, salt, paprika

- Oksekødet formes til 4 bøffer, og krydres med salt og paprika , inden de kort brunes af på en pande.

- Bøfferne lægges i det smurte fad, løg og peberfrugt fordeles godt udover, og der krydres med lidt salt.. Til sidst hældes tomaterne udover, og der krydres med oregano..

- Sættes i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.


onsdag den 25. januar 2012

Gulerodskage med citronglasur



Nu har jeg jo købt min elskede køkkenmaskine, og så er det altså lidt sjovere at bage , så igår fik jeg bagt en skøn gulerodskage.. Normalt ville jeg putte hakkede nødder og rosiner i, men det er min kæreste ikke så glad for, så dette undlod jeg...
Den blev super lækker og svampet, og er det stadig i dag.. Glasuren er bare alm. glasur, og så med lidt citronsaft og gul pastafarve i, kæresten mente at den i hvert fald skulle være gul, når nu det var citron ,og det er da også lidt hyggeligt med den gule farve :-)

Gulerodskage:

300 g. brun farin
2 dl rapsolie ( eller anden neutral olie)
4 æg
275 g. hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk natron
2 tsk kanel
375 g revet gulerod.

- Pisk æg og farin sammen til en æggesnaps..

- Pisk olie og gulerødder i.

- Bland alle de tørre ingredienser, og pisk dem i æggesnapsen lidt efter lidt.

- Hældes i en smurt form, og bages ved 175 grader varmluft i ca. 40 minutter.

fredag den 20. januar 2012

Gulerodsbrød og min nye baby :-)


I dag har jeg bagt disse skønne runde franskbrød... Jeg har nemlig endelig fået min lille baby hjem, en kenwood røremaskine :-) Jeg var hurtig da Malou postede på facebook at hun solgte hendes "gamle" kenwood, da hun jo var så heldig at vinde en ny.. Så i dag var jeg over og hente den, og det var jo dejlig let, da der kun er en p-plads imellem os, så skulle ikke slæbe den så langt :-)


Se lige, er det da ikke bare en skønhed?  Min egen lille baby, og så skriger den ikke, næææh den spinder som en mis :-) Er SÅ glad for jeg slog til, og nåede at sige jeg gerne ville købe den som den første, for ellers måtte jeg have drømt om en køkkenmaskine et stykke tid endnu.. Så endnu en gang, tusinde gange tak for handlen Malou :-)


Gulerodsbrød :

50 g. gær
1 dl lunken vand
3 dl mælk
1 dl tykmælk
3 spsk. raps olie
2 tsk salt
2 tsk sukker
300 g revne gulerødder
2 håndfulde solsikkekerner
æg til pensling
sesamfrø til drys
Ca. 800 g. mel

- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mælk, tykmælk, olie, salt , sukker , gulerødder og solsikkekerne og rør rundt..

- Tilsæt melet lidt af gangen og ælt dejen godt igennem... Dejen skal være blød og let klistret..

- Sæt dejen til hævning i 45 minutter..

- Form 2 runde brød og lav et kryds i midten af dem , stil dem til efterhævning mens ovnen varmes..

- Pensel brødene med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

- Bages i 20-25 minutter ved 175 grader varmluft.


Gryderet med enebær og laurbær


I dag er kæresten ikke hjemme, eller det vil sige han kommer hjem engang sent i aften.. Men derfor skulle jeg jo have noget at spise alligevel.. Ofte når kæresten ikke er hjemme, plejer jeg bare at spise en rugbrød eller noget, men i dag blev der lavet mad, så har vi også til i morgen, og kæresten kan få noget noget når han kommer hjem..

Gryderet med enebær og laurbær:

700 g. oksekød i tern ( jeg brugte gullash kød)
2 løg i grove tern
5 gulerødder i skiver
400 g. champignon i kvarte
2 liter vand
1 fond du chef beef ( alm. bouillon kan også bruges)
2 laurbærblade
12 enebær
3 dl piskefløde
200 g. bacon i tern
jævning
salt
evt. lidt kulør
lidt fedtstof

- Løg , bacon og oksekød brunes i lidt fedtstof.... Champignon tilsættes og svitses med..

- Vand, bouillon , enebær og laurbær tilsættes , og retten småsimre i 45 minutters tid..

- Fløde og gulerødder tilsættes , og retten småsimre igen i 30-45 minutter..

- Til sidst fiskes laurbærblade og enebær op, og retten jævnes, smages til, og tilsættes evt. lidt kulør.

- Serveres med kartoffelmos :-)

onsdag den 18. januar 2012

Penne alla Rikke


Her til aften har vi fået denne skønne ret.. Det var egentlig meningen jeg ville have puttet ærter i, men jeg havde ikke flere i fryseren, så dem måtte vi drømme os til.. Det smagte nu helt fantastisk alligevel, dejlig cremet og lækker :-)

Penne alla Rikke:

300 g. pastapenne
200 g. champignon ( skåret i skiver)
300 g bacon i skiver ( skåret i tern)
½ liter piskefløde

- Baconèn steges let sprød på en tør pande, og tages derefter af panden.. Hæld fedtet fra baconèn af panden, det skal ikke bruges..

- Champignonèrne steges på den varme tørre pande , og når de er let stegte tilsættes bacon og fløde..

- Sovsen koges ind til den ønskede konsistens, og til sidst vendes de kogte pasta penne i .

Lidt flere fødselsdagsgaver :-)










Ja her er gavehøsten fra weekendens fejring så :-) Udover det på billederne fik jeg også penge, og et gavekort til H&M ..  Så man må sige det har været nogle skønne gaver jeg har fået, og ikke en eneste ting skal byttes.. Her har været lidt stille på bloggen for det sidste, men jeg har simpelthen været så stresset over først jul, så nytår og så fødselsdag, nu er der endelig ved at komme lidt ro på, så nu håber jeg at få blogget noget mere.. Derudover har vi fået meget som jeg har skrevet om før herinde, og så syntes jeg ikke det er så sjovt... I aften skal vi dog have noget ikke har blogget om før, så den opskrift vil helt sikkert blive smidt op :-)

onsdag den 11. januar 2012

Skønne fødselsdagsgaver fra kæresten :-)


Hip hip hurra, trut trut og faldera , i dag er det min fødselsdag :-) Jeg havde glædet mig til at blive vækket med morgenmad og gaver, men nej sådan skulle det ikke gå, jeg vågnede nemlig samme tid som kæresten.. Jeg lå så på sofaen som et utålmodigt lille barn, mens han luftede hunde , hentede rundstykker og morgenkager, og dækkede bord.. Men SÅ var det også tid til gaver og morgenmad :-)

Jeg fik de 3 gaver i kan se på billedet, en lille hoptimist, en kogebog af Anne hjernøe , og en cupcake kogebog med tilhørende silikone forme :-) Det er super gode gaver, og jeg er rigtig glad for dem .. I aften skal kæresten og jeg hygge med god mad, og ellers skal der bare slappes af..  Jeg skal først fejres af familie og svigerfamilie på lørdag, hvor jeg har inviteret til kaffe og kage ..

tirsdag den 10. januar 2012

Kalkunbryst med honning og bacon


Når vi får kalkunbryst er det ALTID på den her måde, det smager simpelthen SÅ godt , og man får et lækkert saftigt kalkunbryst , i stedet for et tørt og kedeligt et... Det er ganske simpelt at lave, og der skal ganske få ingredienser til..

Jeg vil ikke skrive en som sådan opskrift da det er så simpelt... Man smøre ganske enkelt kalkunbrystet med honning, drysser timian over, og dækker det med bacon...

Og så i ovnen ved 175 grader varmluft, tiden kommer jo lidt an på størrelsen, men ca. 1 times tid skal det have..

Der er jo et ocean af muligheder for, hvad man kan servere dertil.. Alt fra forskellige salater, pastaretter, kartoffelretter osv..

mandag den 9. januar 2012

Cremet tomatsuppe


Her den anden dag fik jeg pludselig lyst til tomatsuppe, så jeg skyndte mig ud i køkkenet for at se om jeg nu havde så jeg kunne lave det..
Og heldigvis havde jeg alle de ingredienser der skulle til, for at lave en simpel lækker og cremet suppe..  Jeg har dog ikke noget flute, så jeg måtte jo tage det brød jeg lige havde herhjemme :-) Man kan jo variere suppen som man ønsker, alt efter hvad man lige har af krydderier i skabe og skuffer..

Tomatsuppe:

1 ds. hakkede tomater
1 løg ( hakket )
vand ( jeg fyldte dåsen med vand og fik dermed også det sidste tomat med ud)
Ca. 1 dl. madlavningsfløde
Suppehorn
salt, oregano og timian.
Olivenolie
½ bouillon terning ( grøntsags bouillon)

- Lidt olie varmes i en gryde, og løgene klares deri.

- Tomater, vand , timian og oregano tilsættes, og suppen koger i 15 minutters tid..

- Suppen blendes ( jeg brugte min food-processor , så jeg ikke fik suppe over det hele)

- Fløden tilsættes og suppen koger i 5 minutters tid, inden den smages til med salt..

- Hæld suppehorn i, og kog i 6-8 minutter til de er færdige..

Hvis man ønsker en tyndere suppe tilsætter man bare lidt mere vand..

søndag den 8. januar 2012

Kylling og grøntsager i karry/kokos sovs..



Ja så kommer der lige endnu en opskrift med kylling i karry, dem er der jo heller ikke så mange af i forvejen *Gg*

Men som det nok er gået op for jer der læser fast med, så ELSKER vi kylling i karry her i huset, jeg prøver dog at variere det lidt fra gang til gang, så det ikke altid er det samme.. Den anden dag fik vi så denne version, og det smagte skønt...


Kylling og grøntsager i karry(kokos sovs :

500 g. kylling ( bryst eller inderfilet i tern)
1½ peberfrugt i strimler
100 g champignon i skiver
2 små porre i skiver
1 stor dåse kokosmælk
karry og salt.
Lidt fedststof

- Smelt lidt fedtstof på panden, og "brænd" karryen af heri..

- Tilsæt kyllingekødet og brun det godt af...

- Tilsæt champignon og porre og brun et par minutter...

- Tilsæt peberfrugt og kokosmælk og rør det hele godt rundt..

- Lad retten småsimre i 15-20 minutter , og smag til med salt..

fredag den 6. januar 2012

Lakage med 3 forskellige slags mousse.



Så må jeg hellere tage mig sammen, og få smidt opskriften op på desserten fra nytårsaften... Jeg må jo altså erkende at noget ved kagen er snyd, jeg valgte at købe færdige lagkagebunde og chokolademoussen er fra dr.oetker..  Der var så meget andet der skulle laves klar til den aften, så jeg valgte at gøre det lidt lettere for mig selv med de 2 ting...

Kagen består af lagkagebunde, chokolademousse, passionsfrugtmousse og jordbærmousse, og er pyntet med friske jordbær og chokoladehjerter fra dr. oetker..



Passionsfrugtmousse:


  • 3 blade husblas
  • rynkede, modne passionsfrugter ( næste gang vil jeg nok bruge 4 passionsfrugter)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 dl Piskefløde 
  • 3 spsk flormelis
  • ½ stang vanilje - kornene heraf

- Læg husblassen til blød i koldt vand..

- Skær passionsfrugterne over, og tag alt frugkødet ud med en ske. Blend passionsfrugtkødet sammen med citrussaften...Jeg brugte min minihakker til det... Sigt saften fri for de sorte kerner.

-  Pisk fløden let stiv sammen med flormelis og vaniljekorn.. 

- Tag husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad med det vand der hænger ved.. 

- Pisk frugtsaft og husblas sammen og lad det afkøle, og vend den forsigtigt i flødeskummet..  Stilles på køl i min.1 time inden brug.


Jordbærmousse:

1 pose frosne jordbær
4 dl. fløde
3 blade husblas
2 tsk. flormelis
½ stang vanilje - kornene heraf

- Husblassen lægges i blød i koldt vand

- Jordbærene koges op  og sies derefter..

- Jordbær saften hældes i en skål der kan gå i mikroovn, og husblassen hældes herover i, og piskes rundt. Hvis husblassen ikke bliver helt opløst, stilles skålen i mikroèn for fuld skrald i 10 sekunder, tag herefter skålen ud og pisk, gentag evt. hvis det ikke er nok..

- Jordbærene blendes , og vendes i jordbærsaften med husblas.

- Fløden piske let stiv med vanilje og flormelis , og jordbærmassen vendes forsigtigt i..

- Stilles på køl i min. 1 time inden brug.



søndag den 1. januar 2012

Nytåret her hos os :-)


Se lige de fine roser , købte dem oppe i den lokale super best, syntes simpelthen de er så fine med glimmer på :-)
Vi er ikke så meget til nytåret, så vi hygger altid bare herhjemme med hundene. Men selvom selve aftenen ikke siger os det vilde, så vil vi altså gerne have noget god mad, og det må man bestemt sige vi fik..

Til forret fik vi de marinerede tigerrejer jeg har skrevet om et par gange herinde.. "Opskriften" er lige HER


Til hovedret fik vi en skøn skøn oksefilet, dertil fik vi bagekartofler med hvidløgssmør, whiskysovs og salat.. Det er første gang jeg har tilberedt en oksefilet, men den blev simpelthen perfekt smørmør og saftig.. Så tak til Malou og de andre madnørder for hjælpen :-)



Til dessert fik vi en lagkage med chokolademousse, passionsfrugtmousse og pyntet med jordbærmousse , passionsfrugtmousse, chokoladehjerter og friske jordbær. Kagen blev simpelthen SÅ fantastisk , så den får sit eget indlæg.. Jeg lavede den egentlig som en test, da jeg jo fylder år meget snart, og derfor skal have gæster til kaffebord, og der skal helt sikkert være sådan en kage på bordet..


Da det blev midnat skålede vi i jordbærsaft og cola *Gg* Og så fik vi hjemmelavet kransekage konfekt, som jeg har blogget om herinde et par gange.. Billeder må i undvære denne gang...

Håber i andre havde en hyggelig aften, og ikke har alt for ondt i håret i dag..