lørdag den 14. april 2012

Påskeæg og påskekage.




Jaja, bedre sent end aldrig :-) Da jeg kom hjem fra ferie, lå der en pakke fra Odense.marcipan og ventede på mig på posthuset :-) I pakken var der et fint personligt brev, et lille opskriftshæfte, en pakke marcipan, en pakke nougat, og en pakke mørk chokolade.. Så det var med det samme klart at jeg skulle lave påskeæg, som kunne serveres til vores påskefrokost..  Jeg valgte at lave nogle bare med marcipan og nougat, og så nogle med marcipan og nøddekrokant..

Nøddekrokant:

25 g hakkede haselnødder
25 g sukker
25 g nougat

. Hæld sukker og nødder på en pande, og rist det til sukkeret er smeltet og blevet elt gyldent..

- Bland nougaten i, og hæld massen på et spækbræt til afkøling. Når det er kølet af, kan det hakkes i passende størrelse.


Jeg bagte også en kage til desserten, men vores køleskab var simpelthen så fyldt at jeg ikke kunne lave den i forvejen, som jeg normalt ville gøre. Derfor blev jeg nød til at samle den lige inden vi skulle spise den, hvilket resulterede i jeg var total stresset, og den bare slet ikke blev fin.. Jeg kom også til at sætte neglemærker i marcipanen jeg overtræk med.. Men altså den smagte jo heldigvis skønt, selvom den ikke var særlig flot... Jeg havde bagt bunde af drømmekagedej, og kagen blev så fyldt med nougatmousse, og pyntet med frosting og små påskeæg.. Marcipanen jeg overtræk med, var sådan et udrullet stykke fra  Odense , jeg havde købt i fakta :-)

Nougatmousse:

½ l piskefløde
200 g nougat
3 blade husblas.

- Husblassen udblødes i vand i ca. 5 minutter.

- Nougatèn smeltes over vandbad, og den udblødte husblas røres ud deri.

- Fløden piskes til skum.. Når nougatèn er afkølet vendes den forsigtigt i flødeskummet, og det stilles på køl min. et par timer... Jeg lavede det dagen før, så det havde sat sig godt..

fredag den 13. april 2012

Pulled pork burger part. 2




I sidste uge fik vi pulled pork burger, og det var jo bare ligeså lækkert som sidste gang... Kødet bliver simpelthen så mørt og saftigt, indrømmer da også gerne der røg lidt ned mens jeg stod og hev det fra hinanden, hehe.. Jeg prøvede en anden opskrift på burger boller denne gang, og de blev rigtig gode, klart en opskrift jeg vil bruge igen. Fandt den ved en google søgning, og det var så tilfældigvis i en artikel om en diner på fyn.. De var lette at bakse sammen, blev sprøde udenpå, og skønne bløde indeni, virkelig et hit...
Burgerbollerne blev smurt med salatmayo, og så kom der rødløg, blandet salatblade , kød, og så agurkeskiver.. Glæder mig allerede til næste gang.. Til jer der ikke har prøvet det, kan jeg kun sige en ting. PRØV DET...
Jeg lavede pulled pork som SIDSTE GANG , så det gider jeg ikke lige skrive ind igen, men klik på linket hvis i har lyst :-)

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den, da jeg lige lavede et par  justeringer. Den oprindelige opskrift kan findes HER

Burgerboller: ( 6 stk.)

25 g gær
4 dl lunken vand
½ dl. olie
200 g. durummel
100 g grahamsmel
300 g. hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker.

- Gæren røres ud i vandet.

- Salt, sukker og olie blandes i.

- Durum og grahamsmel røres i, og til sidste æltes hvedemelet i. Dejen må ikke blive for tør inden hævning, så put lidt mel i af gangen.

- Lad dejen hæve i ca. 45 min ( til den har dobbelt størrelse)

- Form til 6 flade boller, og lad dem hæve igen i ca. 30 min.

- Pensles med vand og drysses med sesamfrø.

- Bages ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter.