søndag den 25. august 2013

Syltede kirsebær


Jeg havde for et stykke tide siden, smidt 1 kg kirsebær i fryseren, og i dag blev de så tryllet om til syltede kirsebær, som jeg regner med at bruge til forskellige desserter.

Jeg har ikke brugt nogen opskrift, men har bare sjusset mig frem. Jeg var i tvivl om jeg skulle lave en "klassisk" version dog med vanilje, eller om jeg skulle lave en mere funky version med smæk på krydderierne, men blev til sidst enig om at lave den "klassiske", da bærene så bedre vil kunne bruges til forskellige desserter.

Syltede kirsebær:

1 kg kirsebær
5 dl vand
200 g. sukker
1 vaniljestang ( både kornene og selve stangen).
Atamon


- Vaniljestangen flækkes, og kornene skrabes ud. Brug lidt af sukkeret til at "tværre" vaniljekornene ud i, så de bliver jævnt fordelt i hele lagen.

- Hæld vand, sukker og vaniljekorn i en gryde, når sukkeret er smeltet tilsættes de udstenede kirsebær og vaniljestængerne.

- Bring det i kog, og lad det småkoge i ca. 5 minutter.

- Tilsæt et lille skvæt atamon , vil tro jeg brugte ca. ½ tsk.

- Hæld bærene på glas, og dæk helt med væden. Luk låget og stil glasset på køl .

Jeg tænker at bærene kan bruges både i desserter, bagværk og f.eks ovenpå ymer til morgenmaden.

.

Brødblandinger fra Amo.


For et stykke tid siden modtog jeg en pakke fra AMO, hvor der var 2 brødblandinger, en pakke hvedemel og et viskestykke.

Jeg har kun fået lavet grynstykkerne, og glemte selvfølgelig at tage billeder, da vi havde gæster da de skulle serveres. De smagte rigtig godt, og var super lette at bikse sammen, da der kun skal blandes gær og vand i , og det så bare skal hæve i køleskabet natten over, og derefter sættes på bagepladen med skeer.

Det er nok ikke noget jeg selv vil købe i butikkerne, da jeg ofte selv bager, også koldthævede boller. Men hvis man nu ikke bager særlig meget, ikke lige har held med bagværk osv, så syntes jeg helt klart det er et godt alternativ, og de kan klart anbefales herfra :-)

tirsdag den 20. august 2013

Pastasalat med kylling og pesto.


Puha det er lang tid siden jeg har blogget, det sidste år har jeg generelt ikke blogget særlig meget, men har simpelthen haft så meget om ørene, og haft nogle trælse perioder med manglende overskud. Derudover brændte min computer IGEN sammen, så jeg skiftede over til en anden, og så gik den også i kage. Så jeg har desværre også mistet en masse billeder, så har ikke engang en masse indlæg der bare ligger og venter.

For nogle uger siden fik vi denne skønne pastasalat , og den smagte simpelthen så skønt. Der var rigeligt til dagen efter, og der smagte den ligeså godt. Jeg sammensatte retten udefra, at den ikke skulle blive vandet og træls til dag 2, og derfor har jeg undladt f.eks tomat og agurk. Dog dryssede vi noget agurk udover den første aften, og det smagte også skønt, men kan sagtens undværes. Jeg fik desuden også lidt dampet broccoli over min portion.

Pastasalat:

500 g. tørret pasta
Ca. ½ glas rød tomatpesto ( du kan jo bruge lige den pesto du bedst kan lide)
1 rød peber skåret i små stykker
1 grøn peber skåret i små stykker
1 rødløg ( hakket)
1 lille dåse majs
ca. 2 dl ærter
2 stk. kyllingbryst revet i stykker/strimler ( jeg havde en ovnstegt en hel kylling)
1 pk. bacon i skiver ( skåret i små tern og stegt)

- Pastaen koges, og vandet hældes fra. Pastaen vendes med pestoen mens den er varm, og stilles så til afkøling.

- Når pastaen er kølet af blandes resten af ingredienserne i, og pastasalaten er nu klar til servering.

Det er klart en pastasalat jeg vil lave igen, jeg bryder mig ikke om dressing, hverken lavet på olie/eddike eller lavet på diverse mælkeprodukter, så dette er en perfekt løsning, så man stadig får en lækker og smagfuld ret.