Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
▼
søndag den 17. august 2014
Kødboller i tomatsovs version 3 .
Igår fik vi en lækker omgang kødboller i tomatsovs, som altid blev kødbollerne tilberedt i tomatsovsen. Denne gang brugte jeg dog svinekød til kødbollerne, og puttede lidt andre ting i . Denne gang flåede jeg heller ikke tomaterne, da sovsen alligevel skal blendes.
Det smagte super godt, og der er også rester til i aften.
Tomatsovs:
Ca. 1 kg modne tomater ( jeg brugte en blanding af cherrytomater og alm. tomater på stilk)
1 dåse hakkede tomater
1 rød chili
1 stort løg
4 fed hvidløg
Salt, sukker og oregano
Olivenolie
- Tomater , løg og hvidløg skæres ud i grove tern. Chilien skæres også ud i mindre tern
- Hæld lidt olivenolie i en gryde, og svits løg, chili og hvidløg heri. Løgene skal ikke blive brunes, men bare blive klare.
- Hæld tomaterne i , og rør godt rundt. Lad sovsen småsimre i ca. 1 times under jævnlig omrøring. Smag til med salt , oregano og en lille smule sukker.
- Blend tomatsovsen. Jeg bruger bare min stavblender i gryden.
Kødboller:
500 g. hakket svinekød
1 løg ( finthakket)
2 håndfulde persille ( hakket)
3 fed hvidløg
1 tsk røget paprika
1 tsk. Baharat
1 tsk salt
1 æg
Lidt mel
- Hæld alle ingredienserne i en skål, og rør farsen godt sammen..
- Smør et ovnfastfad/stegeso med låg, har man ikke sådan en, kan man også bare putte staniol over et alm. fad.
- Hæld sovsen i fadet, og form kødbollerne med en teske, og lig dem ned i sovsen.
- Bages i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.