Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
▼
lørdag den 19. november 2011
Vaniljekranse
Ja altså kønne blev de ikke, men de smager dælme godt.. Jeg ville have brugt min kødhakker , som jeg var så heldig at få af en i opgangen, men da jeg tog den frem manglede den der dims, så man kan lave vaniljekranse, så jeg måtte jo rulle i hånden hvilket gav unikke og uens kranse, men så er man i det mindste ikke i tvivl om at de er hjemmelavede :-)
Jeg talte ikke lige hvor mange jeg fik, men jeg lavede dem også lidt store , der er dog flere end på dette billede, da de blev fordelt i 2 dåser :-) Opskriften siger ca. 90 stykker, men så skal de godt nok være små..
Jeg valgte at bruge opskriften fra Amo`s store julebagebog , og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg bruger den opskrift, næste gang vil jeg måske putte lidt mere vanilje i , men jeg er også en vanilje gris :-)
Vanilje kranse:
250 g hvedemel
125 g sukker
kornene fra 1 vaniljestang
1 æggeblomme
100 g finthakkede mandler ( jeg puttede de smuttede mandler i min minihakker, så det nærmest blev mandel-mel )
200 g blød smør
- Bland alle ingredienserne i en skål, og ælt dejen sammen. Husk endelig ikke at ælte for meget, det skal bare lige være sammenhængende..
- Lad dejen hvile 1 time i køleskabet
- Brug kødhakkeren med stjerneformen i, eller tril dleen i pølser og lav kranse.
- Bages ved 175 grader varmluft i 6-8 minutter..
- Afkøles og kommes i kagedåser .
MUMS - vanillekranse er verdens bedste julesmåkager.
SvarSletKnus fra Mosterbadoster
Uhm... de ser lækre ud.
SvarSletTak for opskriften, den skal helt sikkert prøves.
Ha´en dejlig dag.
Knus Susi
Jeg synes altså at du har dig en rigtig hyggelig blog og derfor skal du da have dig en blog award
SvarSlet(http://densultnestuderende.blogspot.com/) og jeg håber virkelig at du vil modtage den= Mange hilsner Trine
De ser da rigtig flotte ud!!
SvarSlet