Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
▼
lørdag den 19. april 2014
Tærte med kylling, rødløg og asparges.
I aften har vi fået denne skønne tærte, den er sådan et miks af tøm køleskabet, og så noget jeg har haft lyst til at lave i lang tid. Den blev super lækker, og er klart en tærte jeg skal lave igen. Og når man nu kun er to i husstanden, så er der jo mad til to dage i sådan en basse:-)
Tærte med kylling, rødløg og asparges:
1 rulle tærtedej ( du kan også bare lave din egen selv)
Kyllingkød ( jeg stegte en hel kylling i ovnen, og plukkede så kødet af, og brugte ca. halvdelen til tærten)
1 pk. bacon i skiver ( stegt sprødt, og hakket i tern)
2 små rødløg i skiver ( eller 1 stort)
8 asparges ( eller hvor mange du nu selv syntes)
6 æg
1 dl mælk
4 spsk cremefraiche 18 procent
Salt/peber
Parmesanost ( revet fint)
- Tærtedejen puttes i et smurt tærtefad, og prikkes med en gaffel ( overskyden dej kan enten foldes lidt sammen som kant, eller man kan også skære det af)
- Kylling, bacon og rødløg fordeles ligeligt i dejen, og asparges lægges ovenpå.
- Æg, cremefraiche og mælk piskes godt sammen, og der kommes lidt salt peber ( pas på med salten, da baconèn altså giver en del salt til tærten).
- Æggemassen hældes over fyldet, og der drysses med et tyndt lag parmesanost.
- Bages ved 175 grader varmluft / 200 grader alm. ovn i ca. 30-45 minutter. Når tærten er fin gylden overalt, og æggemassen er stivnet, er tærten færdig.
Serveres evt. med en lækker blandet salat.
Tærte er bare det bedste, og ja - alle kedeligegrønsager bliver forvandlet til en fest deri :D
SvarSlet- Anne
Ja tærter er altså virkelig en skøn opfindelse, for man kan netop putte næremest alt deri, det er kun fantasien der sætter grænser :-)
Slet