Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
▼
lørdag den 9. februar 2019
Farseret porre
En god gang mormormad er altså bare lækkert ind imellem, i dag har vi fået farseret porre med kartofler, brocolli og sovs :-)
Farseret porre:
500 g hk. svinekød
1 løg ( finthakket)
1 æg
1 spsk hvedemel
1 tsk salt.
2 porre
Rasp
Fedtstof til stegning
- Rør alle ingredienserne godt sammen, og sæt farsen på køl 30-60 mimutter.
- Skær toppen af porrene, og pil det yderste lag af. Sørg for at rense porrene godt, så der ikke sidder rester af jord. Hver porre deles i 3 stykker. Jeg gemmer topstykket til gryderetter, tærte osv .
- Kog porrene i ca. 5 minutter, hæld dem i et dørslag og overhæld med koldt vand, lad dem dryppe godt af.
- Tag en klump fars i hånden, og mas den flad. Læg et stykke porre på farsen, og pak farsen omkring porren. Rul til sidst den farserede porre i rasp.
Jeg syntes denne metode er MEGET nemmere, end at lægge rasp på et stykke bagepapir, så fars og porre, og så rulle sammen.
- Steg porrene på alle 4 sider i fedtstof på panden. Jeg gav dem ca. 15 minnutter på panden, og så fik de 15-20 minutter i ovnen på 175 grader varmluft. Så steger de færdig i ovnen, og holder sig varme mens man laver sovsen.
Sovs:
5 dl vand
2½ dl mælk eller fløde
Salt
Jævning
Citronsaft og lidt sukker, eller ribsgele.
Kulør
- Når porrene er taget af panden og puttet i ovnen, hældes de 5 dl vand på den varme pande, og panden koges godt af så alt smag kommer i sovsen. Lad det koge i 5-10 minutter.
- Hæld væsken gennem en sigte over i en kaserolle, og tilsæt mælk/fløde, og kulør. Når væsken koger jævnes den ( jeg bruger maizena sovsejævner da jeg syntes det er nemmest) . Jeg tilsatte også lidt af kogevandt fra kartoflerne, vel ca. 1 dl.
- Smag sovsen til med salt , sukker og citron ( eller ribsgele ) . Der skal ikke særlig meget sukker og citron i, ca. 1 tsk sukker, og måske halvdelen af en halv citron. Jeg plejer at bruge ribsgele i stedet, men havde ikke mere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar