Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
lørdag den 19. april 2014
Tærte med kylling, rødløg og asparges.
I aften har vi fået denne skønne tærte, den er sådan et miks af tøm køleskabet, og så noget jeg har haft lyst til at lave i lang tid. Den blev super lækker, og er klart en tærte jeg skal lave igen. Og når man nu kun er to i husstanden, så er der jo mad til to dage i sådan en basse:-)
Tærte med kylling, rødløg og asparges:
1 rulle tærtedej ( du kan også bare lave din egen selv)
Kyllingkød ( jeg stegte en hel kylling i ovnen, og plukkede så kødet af, og brugte ca. halvdelen til tærten)
1 pk. bacon i skiver ( stegt sprødt, og hakket i tern)
2 små rødløg i skiver ( eller 1 stort)
8 asparges ( eller hvor mange du nu selv syntes)
6 æg
1 dl mælk
4 spsk cremefraiche 18 procent
Salt/peber
Parmesanost ( revet fint)
- Tærtedejen puttes i et smurt tærtefad, og prikkes med en gaffel ( overskyden dej kan enten foldes lidt sammen som kant, eller man kan også skære det af)
- Kylling, bacon og rødløg fordeles ligeligt i dejen, og asparges lægges ovenpå.
- Æg, cremefraiche og mælk piskes godt sammen, og der kommes lidt salt peber ( pas på med salten, da baconèn altså giver en del salt til tærten).
- Æggemassen hældes over fyldet, og der drysses med et tyndt lag parmesanost.
- Bages ved 175 grader varmluft / 200 grader alm. ovn i ca. 30-45 minutter. Når tærten er fin gylden overalt, og æggemassen er stivnet, er tærten færdig.
Serveres evt. med en lækker blandet salat.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Tærte er bare det bedste, og ja - alle kedeligegrønsager bliver forvandlet til en fest deri :D
SvarSlet- Anne
Ja tærter er altså virkelig en skøn opfindelse, for man kan netop putte næremest alt deri, det er kun fantasien der sætter grænser :-)
Slet