Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
torsdag den 12. marts 2015
Pistaciesnegle
Min mand er fuldstændig tosset med pistacie, så det er altid et hit her i hjemmet. Igår bagte jeg boller, og stod så med en halv pakke gær i overskud , som jeg gerne ville have brugt. Først var planen at bage kanelsnegle med marcipan, men da jeg så en pose pistaciemasse i bagekassen ombestemte jeg mig, det er jo med at have plus på hustru kontoen ;-)
Jeg laver altid snegle i forme, da jeg syntes det giver det bedste resultat, og man slipper for at snasken flyder ud. Jeg køber dem i ikea, de er fladere og større end almindelig muffinforme.
Pistaciesnegle 12 stk :
Ca. 250 gram mel ( tilføj lidt af gangen, dejen skal være blød og smidig)
25 g. gær
50 g. blødt smør
1 tsk sukker
1/4 tsk salt
1 æg
½ dl mælk
1 pose pistaciemasse fra Odense marcipan.
1 æg til pensling inden bagning
Hasselnødflager og perlesukker til drys ( kan undlades, eller brug hvad du har)
- Gæren smuldres ned i skålen, og salt + sukker hæles over. Lad det stå imens du måler de andre ingredienser op.
- Rør rundt i gæren til den er helt smeltet.
- Tilsæt de andre ingredienser , og ælt dejen godt igennem.
- Stilles til hævning i ca. 1 time.
- Rul dejen ud , og smør pistaciemassen ud over dejen. Rul sammen, og skær i tykke skiver.
- Hver snegl puttes i en form, og trykkes let flad, så de fylder næsten hele formen. Lad dem efterhæve mens ovnen varmer op.
- Pensles med æg, drysses med perlesukker og nødder, og bages ved 175 grader i ca. 10-15 minutter.
Etiketter:
Kager
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar