tirsdag den 29. januar 2019

Islagkage



Til min fødselsdag serverede jeg denne lækre islagkage til dessert. Den er lavet med marengsbund med mandler og mørk chokolade, vanilieis med chokoladestykker, karamel med romsmag, og pistacieis.  Islagkagen er pyntet med dutter af vanilieis og mini marengskys.


Som altid når jeg laver is brugte jeg en grundopskrift , hvor jeg så har tilsat smag.

Min basis isopskrift er følgende:

1 dåse kondenseret mælk
4 dl mælk
2½ dl piskefløde
1 tsk vaniliepulver ( ikke sukker)

- Alle tingene røres bare sammen, og så køre jeg det i min ismaskine i 45-55 minutter. Jeg deler portionen op i to, inden den kommer i ismaskinen, da det fylder for meget til at kunne køres på en gang.

I isen med pistaciesmag er der tilsat 70 gram finthakkede usaltede pistacienødder, og noget pistaciearoma , smag dig frem til hvor mange dråber du syntes der skal i, jeg tror jeg brugte ca. 5-6 dråber.  Jeg køber min pistaciearoma og de fleste andre bage og dessert artikler HER , det er ikke noget jeg bliver betalt for at nævne, men simpelthen den side jeg syntes er bedst at handle på, der er kanon service og kæmpe udvalg.

Isen med chokoladestykker er bare basisopskriften, og når den så næsten er kørt færdig i ismaskinen tilsættes der hakket mørk chokolade . Jeg bruger 100 gram hakket mørk chokolade til basisopskriften.

Karamellem er 1 dåse kondenseret mælk der er kogt til karamel, og så er det tilsat romaroma.Smag dig frem til hvor meget romaroma du vil have i. 

Bunden fandt jeg opskriften på hos Annemette Voss , jeg valgte bare at bruge mandler i stedet for nødder, og tilsatte en lille smule mere chokolade. Jeg valgte desuden også at bage 2 bunde ud af denne portion, en i min almindelige springform, og så en i en lille springform jeg har, så bundene ikke blev så tykke.

125 g æggehvider
40g sukker
120 g  hakkede mandler
50 g hakket mørk chokolade

- Pisk æggehviderne til de bliver hvide og skummende, og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, sørg for at rør godt mellem hver gang du tilsætter sukker.

- Pisk maregnsen til du har en stiv og sej masse, vend forsigtigt mandler og chokolade i .

- For en springform med bagepapir, og fordel massen deri.

- Bages ved 165 grader varmluft i ca. 40 minutter.


Islagkagen er samlet i springformen, hvor jeg har drysset floemelis i bunden, og så sat kageplast langs kanten hele vejen rundt.
Bunden først, så et lag is med chokoladestykker, pynte med karamel ovenpå isen, så pistacieis, karamel, is med chokoladestykker, pynt fint med karamel, og til sidst pynt med hvad du nu end ønsker, jeg brugte som sagt vanilieis og minikys.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar