mandag den 16. februar 2015

Chokoladeboller


Har i lang tid tænkt på at bage en portion chokoladeboller, men har bare ikke rigtig fået taget mig sammen. I dag blev så dagen, og NØJ hvor er de bare blevet gode!!

Jeg har bruge callebaut mørk chokolade, men altså man kan jo vælge lige den chokolade man selv ønsker.


Chokoladeboller: Ca. 15 stk.

25 g. gær
2 dl lunken vand
2 dl mælk
3/4 dl neutral olie
1 tsk salt
1 spsk sukker
Hvedemel
Chokolade ( jeg vejede altså ikke af, så brug den mængde du mener er passende)

- Gæren udrøres i vandet, og mælk, sukker, salt og olie tilsættes.

- Lidt mel og chokoladen tilsættes, og der røre rundt ( jeg bruger min køkkenmaskine) . Tilsæt lidt mel ad gangen, dejen skal være fin ensartet og blød, og samtidig stadig let klistret.

- Lad dejen køre på maskinen i 5-10 minutter. ( Har du ingen køkkenmaskine, må du bare sørge for at ælte dejen godt igennem).

- Dejen dækkes til med et viskestykke, og stilles til hævning i ca. 45 minutter.

- Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve overdækket i ca. 20 minutter mens ovnen varmer op.

- Pensel bollerne med vand inden de kommes i ovnen.

- Bages ved 175 grader varmluft i ca. 10-15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar