Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
tirsdag den 5. marts 2019
Bløde boller med kardemomme og hvid hvede.
Det er ikke særlig tit jeg bager "mormor-boller", men igår fik jeg virkelig lyst til en lækker blød boller med kardemomme. Derfor gik jeg straks i køkkenet og biksede en dej sammen til sådan en portion. Jeg valgte at putte både almindelig og hvid hvede i.
Kardemommeboller 16 stk :
2 dl lunken vand
3 dl mælk
50 g gær
1 tsk salt
1 spsk sukker
100 g blødt smør
1 æg ( + 1 til pensling)
400 g hvid hvede
500 g alminde hvedemel
1 tsk bageenzym. ( kan undlades)
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mælk, sukker og salt, og rør det godt sammen.
- Tilsæt mel, smør og mel, og ælt dejen godt igennem. Jeg lod min maskine ælte dejen i ca. 10 minutter.
- Sæt dejen til hævning i 45-60 minutter.
- Del dejen i 16 stykker, og form dem til boller. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve i 30-45 minutter.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 225 grader varmluft i ca. 12-15 minutter.
Etiketter:
Brød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar