Den anden dag fik vi pitabrød, og jeg havde derfor selv bagt en portion brød, og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg gør det.
Pitabrød 6 stk :
25 g gær
3 dl lunken vand
2 spsk olie
2 tsk salt
2 tsl sukker
200 g hvid hvede
200 g alm. hvedemel eller f.eks manitobamel
- Rør gæren ud i vandet, og tilsæt olie, salt og sukker.
- Rør melet i dejen og ælt den godt igennem, jeg lod min maskine ælte den i ca. 10 minutter.
- Lad dejen hæve i 45-60 minutter.
- Del dejen i 6 stykker og tril dem til boller. Rul bollerne ud med en kagerulle, de skal ca være 1 cm tykke.
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og lad en eller to bagplader blive i ovnen mens den varmer op. ( jeg bager 3 pitabrød på en plade).
- Sæt pitabrødene på bagepapir, og lad dem hæve i 30-45 minutter.
- Hiv bagepapiret over på den varme bageplade, og bag dem i 10-12 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar