Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
tirsdag den 20. februar 2018
Boller med havregryn, squash og tykmælk
For tiden bager jeg rigtig meget, jeg har en masse uro i kroppen pga medicin, så har svært ved at sidde stille. Uroen er frygtelig, men jeg kan ligeså godt bruge den til noget fornuftig når den nu alligevel er der ;-)
Igår fik jeg bla. bagt disse skønne boller, og det fede er at man slipper for at have hænderne i dejen ( hvis man altså har en røremaskine), for dejen sættes på bagepladen memd 2 skeeer. Jeg fik 13 boller ud af denne portion.
50 g gær
2 dl lunken vand
2 dl tykmælk
2 tsk salt
2 tsk sukker
1 dl neutral olie ( jeg bruger raps)
1 squash ( revet )
3 dl havregryn
1 dl hørfrø
2 dl solsikkekerner
600 g. hvedemel.
- Gæren udrøres i vandet.
- Tykmælken røres i, og salt, sukker og olie tilsættes og røres i.
- Revet squash, hørfrø, solsikkekerner, og havregryn tilsættes, og det røres godt rundt.
- Melen tilsættes og dejen røres godt sammen. Jeg lader den ælte 5 minutters tid i maskinen.
- Skålen dækkes over med et viskestykke eller husholdningsfilm, og dejen hæver 1 times tid.
- Dejen sættes på bageplader beklædt med bagepapir med 2 spiseskeer. Jeg har et glas med koldt vand stående, som jeg dypper skeerne i, så slipper dejen nemt.
- Bages ved 200 grader varmluft i ca 15-20 minutter.
Etiketter:
Brød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar