Jeg fik i dag lavet chokolade muffins med bailey frosting.. Opskriften på kagerne er fundet i en privat kagegruppe jeg er medlem af.. Og der fandt jeg også grund opskriften på frosting..
Rikkes chokolademuffins (28 stk)
125 g. smør
375 g. sukker
3 tsk. vaniljesukker
½ liter kærnemælk
4 spsk. kakao
400 g mel
2 tsk natron
100 g god, mørk chokolade
Pisk smør, sukker og vanilje rigtig godt sammen med en elpisker.
Tilsæt kærnemælk, kakao, mel og natron og pisk til dejen netop er ensartet.
Hak chokoladen groft og vend den i lidt mel- så synker den ikke så godt til bunds.
Vend den i chokoladedejen.
Fordel dejen i muffinsforme og kun halvt op, da de hæver flot- dejen er meget tung, så sæt papirsformene i en muffinsplade eller brug silikoneforme.
Bag dem ved 175 grader i ca. 20 min.
Lad dem afkøle helt.
Rikke skriver, at de sagtens kan fryses.
Frosting – grundopskrift:
150 gr. smør
250 gr. flormelis
1 tsk. vaniljeessens
2 spsk. varmt vand
Rør smørret blødt med flormeliset. Tilsæt varmt vand og
vaniljeessens og pisk lidt til.
I stedet for vaniljeessens kan du tilsætte rom, likør, frugtsaft og lign. Vand kan du erstatte med mælk.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar