fredag den 13. juli 2012

Jordbærmarmelade


Da jeg havde nogle jordbær i køleskabet som jeg ikke lige vidste hvad jeg skulle bruge til, besluttede jeg mig for at lave en portion jordbærmarmelade, det er simpelthen noget af det letteste at lave, og så smager det jo himmelsk. Det er langt fra første gang jeg laver marmelade selv, desværre tror mange det er besværligt og tager lang tid, men det er slet ikke tilfældet. Det er simpelthen noget af det mest simple, og det smager så englene synger..
Jeg fik 3 glas ud af det, og må sige etiketterne på de bagerste glas passer meget godt, for det blev nemlig dejlig cremet.. Ved ikke hvad den gamle fabrik har gjort med deres etiketter, men jeg kan simpelthen ikke få dem af, men så længe vi selv ved der er hjemmelavet marmelade i, så går det nok :-)

Jordbær marmelade:

1 kg. jordbær
500 g. sukker
1 tsk. rød melatin rørt op i 2 spsk. sukker

- Smid bær og sukker i en gryde, og hæld sukkeret over. Man kan evt, lade det stå og trække til sukkeret har trukket saften ud af bærene, men det behøves man altså ikke..

- Stil gryden på komfuret ved lavt blus, og rør jævnligt rundt. Når alt sukkeret er smeltet kan man skrue lidt op.. Bring bærene i kog, og lad dem småkoge i 20-25 minutter, under jævnlig omrøring.

- Hæld bærene igennem en sigte så du sier bærene fra ( så kan man lettere skumme væden af) . Fjern skummet fra væsken og hæld væsken tilbage i gryden. Blend jordbærene og rør dem i væsken..

- Tilsæt melatinèn rørt ud i sukker, og lad marmeladen koge i ca. 2 min.

- Hældes på rensede og atamon skyllede glas. Luk straks glassene og stil dem på køl..

Der er altså ikke meget bedre end en hjemmebagt bolle med smør og sommer på glas :-)

5 kommentarer:

 1. Fantastisk idé til at få brugt disse skønne bær :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og så smager det jo bare SÅ meget bedre, end det man køber i butikkerne. Og mens man laver det, dufter der altså bare himmelsk i hele ens hjem, i hvert fald når man kun har en 2 værelses lejlighed, hehe..

   Slet
 2. uh hvor ser det godt ud og det ser da bestemt ikk svært ud at lave :) det er da klart noget jeg vil forsøge mig med i nærmeste fremtid :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smager virkelig også godt, og det er så let at lave.. Jeg tror også jeg skal have lavet noget andet marmelade inden længe..

   Slet
  2. kunne godt forstille mig det smagte rigtig godt ;) også bare det med man selv laver det er da en dejlig tanke så ved man hva der er i :)kan jeg godt forstå du vil :D

   Slet