søndag den 24. marts 2013

Æbletærte med marcipan


Den anden dag bagte jeg denne skønne tærte, og den smagte virkelig himmelsk. Til selve kagedejen brugte jeg samme opskrift som jeg normalt bruger til bærtærte, og det var bestemt ikke noget dårligt valg.
Dernæst er det simpelthen så let og hurtig en dej at bakse sammen, og det gør jo bare det hele meget sjovere. Hvis man pludselig får uventede gæster, tager det ikke lang tid at få smidt en kage i ovnen, og så kan man jo servere den med en klat creme fraiche rørt med vaniljesukker, eller med en lækker klat vaniljeis.

Æbletærte:

250 g. marcipan
200 g. sukker
3 æg
100 g. hvedemel
2 æbler
kanelsukker

- Riv marcipanen , og bland marcipan, sukker og æg godt sammen. Til sidst røres melet i.. 

- Hæld dejen i et smurt tærtefad, eller en mindre springform/ rund form som på billedet.

- Skær æblerne i tynde både og skær kernehuset fra. Fordel æblerne ovenpå dejen, og tryk let ned. Drys til sidst med kanelsukker.

- Bages ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter, tærten skal være let gylden.


2 kommentarer:

  1. Orv, lækker tærte. Og ret sund da det eneste fedt kommer fra mandlerne i marcipanen. Den kommer straks på listen :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den smager SÅ godt. Lavede den og så en bærtærte med samme bund til påskefrokosten, og især æbletærten var et kæmpe hit hos folk. Den blev rost til skyerne, og folk mæskede løs *Gg* Så den kan klart anbefales :-)

      Slet