lørdag den 21. september 2013

Aspargessuppe


Ja det er altså ikke en særlig køn ret, og med mit gamle kamera var det nok ikke ligefrem lettere at få det til at fremstå pænt ;-) Og selvfølgelig valgte jeg at tage en tallerken med en revne i, som ligner et sort hår, men det er det altså ikke , hehe.

Men selvom det ikke er en køn ret, så smager det nu altså skønt, og det er jo ved at være årstid til supper, gryderetter og simreretter. Jeg må erkende jeg mest er til efterårs/vintermad, syntes det er meget mere hyggeligt at lave mad på den årstid, og så elsker jeg at kunne bikse noget sammen, som egentlig passer sig selv meget af tiden. I morgen står den f.eks på vildtgryde, og det skal jo stå og simre et stykke tid, så kødet bliver dejlig mørt :-)

Jeg har tidligere i dag smidt opskriften ind i en madgruppe på FB jeg er medlem af, så jeg har altså bare lige kopieret den derfra, derfor den lidt anderledes skrift ;-)

Aspargessuppe:

1 ds. aspargessnitter
25 g. smør
3 spsk. mel
7½ dl. hønsebouillon
2 dl. fløde
salt/peber

Kødboller til at putte i til sidst. 

- Hæld aspargessnitterne i en sigte til afdrypning over en skål , væden skal også bruges.

- Smelt smørret og rør melet i.

- Tilsæt aspargesvæden og pisk godt rundt.

- Tilsæt bouillon, og lad suppen koge igennem i 5 minutter, under jævnlig omrøring. ( jeg bruger piskeris)

- Hæld fløden i, og varm op til kogepunktet. 

- Smag til med salt/peber, og tilsæt kødboller og aspargessnitterne. Varm igennem uden suppen koger, til kødbollerne er færdige.

Serveres med lune flutes :-)

1 kommentar:

  1. Hej Pille.
    Der findes ikke noget bedre end suppe på den her årstid, og når den er hjemmelavet er det endnu bedre. Så jeg faldt lige over din opskrift, og den ser dejlig nem og enkel ud. Så den vil jeg helt sikkert kaste mig ud i at lave.
    Eventuelt vil jeg også putte lidt revet citronskal i retten, da det giver sådan en dejlig smag. Og så derudover servere den med et dejligt hjemmebagt flute.
    Mvh. Malene

    SvarSlet