onsdag den 19. februar 2014

Gullashsuppe


Så er der sørme liv i mig igen, ja det har jeg sagt flere gange, men nu tror jeg endelig at overskudet er tilbage ved mig, og jeg igen kan begynde at afprøve og udvikle nye opskrifter. Og bloggen er jo heldigvis stadig, så må jeg se om der stadig er læsere tilbage :-)
'
Igår lavede jeg denne skønne suppe, jeg lavede den udfra fri fantasi og hvad der nu lige var i køleskabet. Næste gang tror jeg at jeg vil tilføje lidt chili, for at give den noget mere spark. Men ellers smagte den super lækkert. Min kæreste er ikke så vild med supper, med mindre det som denne her er en med noget fyld i . Så det er desværre ikke så meget jeg får eksperimenteret lige på suppefronten. Jeg tænker at man også sagtens kan tilføje flere grøntsager, jeg kunne godt finde på at smide noget grøn peber i, ved godt mange ikke er begejstrede for den grønne , men jeg syntes altså oftest det er den som er bedst i madlavningen. Kål kunne man garanteret også tilføje, og måske noget selleri hvis man er til det ( det er vi ikke ;-) ) . Så er det selvfølgelig ikke en traditionel gullashsuppe, men det behøves det jo heller ikke at være. Jeg ved faktisk heller ikke om min er traditionel, for har aldrig lavet det før, og brugte som sagt ikke en opskrift.

Her følger opskriften som jeg lavede den .

Gullashsuppe:

300 gram oksekød i tern
600 gram kartofler i tern
2 store gulerødder i tern
1 stort løg (hakket)
1 dåse hakkede tomater
1 liter vand
1 fond du chef beef ( en alm. bouillonterning kan også sagtens bruges )
1 lille dåse tomatpure
3 tsk. paprika
2 laurbærblæde
Lidt fedtstof
Salt

- Fedtstoffet varmes op i en gryde, og løgene tilsættes.

- Efter lidt tid tilsættes kødet, og løg+kød svitses godt af ( løget skal ikke tage farve). Tilsæt gulerødderne og lad dem svitse med 1 minuts tid.

-Tilsæt  paprika og tomatpure og rør godt rundt.

- Tilsæt vand, laurbærblade og bouillon, og rør godt rundt. Lad suppen simre i ca. 45 minutter. Rør lige lidt rundt i suppen et par gange under kogning.

- Tilsæt kartoflerne, og lad suppen simre til kartoflerne er færdigkogte. Igen skal man lige sørge for at røre lidt rundt under kogning. Smag til med salt, og fisk de to laurbærblade op.

Suppen er nu klar til servering. Jeg tror det ville være super lækkert med et drys friskhakket persille på toppen, og så med noget lækkert hjemmebagt flute .

1 kommentar:

  1. Gullash(suppe) er bare det bedste i kedeligt vintervejr. Vi har slet ikke fået det i år, men det må jeg da gøre noget ved, inden det bliver forår.

    SvarSlet