torsdag den 12. juli 2012

Fladbrød med oksekøds kebab / krydrede oksekøds frikadeller


Dette er hvad menuen stod på i det lille hjem til aften.. Som i nok kan fornemme er vi blever redt vilde med mojo sauce, og spiser det gerne et par gange om ugen.. Det kan simpelthen peppe så meget op, og så er det jo faktisk ret sundt, hvidløg er jo rigtig godt for imunforsvaret. Det er nok meget godt ingen af os arbejder pt, for vi er nok ikke ligefrem velduftende hele tiden, hehe. Kødet fik jeg krydret lige tilpas, det smagte simpelthen bare rigtig lækkert...
Fladbrødene er købt ved vores lokale grønthandler , og så er der fintsnittet iceberg, friske agurk i skiver og rødløg i.

Oksekøds kebab / krydrede oksekødsfrikadeller:

500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg ( presset eller fint hakket)
1 æg
1 tsk spidskommen
½ tsk stødt chili
1 tsk karry
1½ tsk salt
1 god håndfuld bredbladet persille ( hakket)
Mel

- Alle ingredienserne røres godt sammen, og farsen stilles på køl en times tid.

- Farsen formes til små flade frikadeller , og steges på panden.

- Hvis de skal bruges som alm. frikadeller, former man dem jo bare derefter :-)

5 kommentarer:

  1. Uhm, det ser super lækkert ud! :) Jeg har endnu ikke prøvet mojo i den kombination, men næste gang jeg får oksedeller med fladbrød, skal den da afløse den sædvanlige dressing med græsk yoghurt, mynte og hvidløg. :)
    Mvh. Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smagte super godt sammen, og så er vi jo bare blevet helt hooked på mojo.. Man må nok erkende man er et madøre, når det man glæder sig mest til på ens bryllupsrejse er mojosauce, calamari, og andet mad, ahahahaha.

      Slet
    2. Haha, ja så kan man da kaldes for et rendyrket madøre! ;)

      Slet
  2. Det ser lækkert ud :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smagte også super skønt, bestemt ikke sidste gang jeg laver den kombination :-)

      Slet