lørdag den 14. juli 2012

Grahamsboller med gulerod


Jeg prøver så vidt muligt at bage alle vores boller/franskbrød selv, da det for det første smager meget bedre, og så er der også penge at spare.. Jeg prøver at varierer det og prøve nye opskrifter, så vi ikke altid bare får det samme.. Og da jeg havde nogle gulerødder der var begyndt at synge på sidste vers, begyndte jeg at kigge efter nye opskrifter på gulerodsboller, og faldt over en i Amos store bagebog 3 , jeg ændrede dog lidt i opskriften, skriver den som jeg lavede den :-)

Grahamsboller med gulerod:

50 g. gær
1 dl lunken vand
5 dl tykmælk
3 spsk. olie
1 tsk salt
250 g revet gulerod
2 håndfulde solsikke kerner
450 g grahamsmel
Ca. 450 g. hvedemel
Sammenpisket æg til pensling.

- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt tykmælk, olie, salt, gulerod, solsikkekerner og grahamsmel og rør godt sammen.

- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, dejen skal være let klistret, men sammenhængende.

- Lad dejen hæve overdækket i 45-60 minutter.

- Form dejen til boller, læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve overdækket i ca. 30 min.

- Pensles med sammenpisket æg.

- Bages ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Er der noget skønnere end hjemmebagte boller, og så endda med hjemmelavet marmelade?

4 kommentarer:

  1. De ser godt nok lækre ud. Tak for opskriften :)

    Hilsen Maria, ny fast læser.

    SvarSlet
    Svar
    1. De smagte også rigtig skønt, og holdte sig bløde i flere dage. Klart en opskrift jeg vil bruge igen :-)

      Og velkommen til, det er altid hyggeligt med nye læsere :-)

      Slet
  2. mums - og så med en gang jordbærsylt på...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er da virkelig smagen af sommer.. Min veninde mobbede mig med om jeg ikke snart skulle ud og malke koen lave mit eget smør også, haha..

      Slet