fredag den 14. december 2012

Kartoffel/porre/ærte suppe.


Ja jeg er sørme stadig i live ;-) Der har godt nok været mange ting at se til de sidste måneder, og overskudet har derfor ikke været der til at blogge. Men jeg kan nu mærke at jeg har fået fornyet energi, og derfor er klar til bloggen igen.

Vi er flyttet i det skønneste lille rækkehus, og hvor er her dog bare fantastisk. Vores hunde har endelig fået en lille have de kan lege og tumle i, og vi kan grille og hygge med vennerne til sommer. Haven skal dog lige igennem en halvstor omgang til foråret, men mon ikke vi klare det :-)
Vi har også fået lavet nyt køkken herude, da det som var her var gammelt, slidt, og småt. Jeg har nu fået dybere skabe, 3 ekstra højskabe, og bare et skønt lyst køkken.

Jeg har i dag kunne lave mad i det nye køkken for første gang, og da kæresten ikke er hjemme, blev det hurtig besluttet det skulle være en suppe af en art, da kæresten ikke er særlig stor fan af suppe. Jeg valgte at lave en suppe ud af fri fantasi, og den blev faktisk rigtig god, klart en jeg skal lave igen. Jeg fik lidt flute til, men suppen i sig selv mætter altså også ret meget. Jeg toppede desuden med stegt bacon, hvilket jo altid er et hit :-)

Kartoffel/porre/ærte suppe :

3 bagekartofler
1 porre
2 dl. ærter
8 dl vand
1 grøntsagsbouillon terning
1 dl piskefløde
salt
Fedtstof
Bacon til topping

- Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Porren renses og skæres i stykker på ca. 3 cm.

- Varm lidt fedtstof op i en gryde, og svits hurtigt kartofler og porre .Tilsæt vand og bouillonterning og bring det i kog. Lad det simre til kartoflerne er møre.

- Hæld ærterne i, og lad dem simre med i et par minutter. Blend sammen til en ensartet masse ( jeg brugte bare min stavblender) , og bland fløden i.

- Lad suppe småsimre i et par minutter og smag til med salt.

- Jeg syntes suppen er bedst når den er lidt tyk, men hvis man syntes den er for tyk, kan der bare tilsættes mere vand eller fløde, til den ønskede konsistens.

- Serveres med sprødstegt bacon og flute :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar