Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
mandag den 17. juni 2019
Gulerodskage med citronfrosting
Igår fik jeg bagt denne lækre kage, jeg havde en pose gulerødder i køleskabet der sang på sidst vers, og så skreg de jo nærmest på at blive til en kage ;-)
Jeg er en af dem der mener det er en dødssynd at putte ost i/på kage, så min gulerodskage er med lækker citronfrosting. Jeg plejer at putte rosiner i, men var desværre løbet tør.
Jeg bagte kagen i en form på 31*23 cm, jeg kunne nok godt have brugt nummeret mindre, så var kagen så også blevet det højere. Brug lige den form du selv syntes er passende .
Gulerodskage:
4 æg
300 g brun farin
2 dl neutral olie ( jeg bruger raps)
275 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk natron
2 tsk kanel
350 g revet gulerod
- Pisk æg og farin godt sammen.
- Pisk olie og gulerod i.
- Bland de tørre ingredienser og bland dem i dejen.
- Hæl dejen i en smurt bageform, og bag den på 175 grader varmluft i ca.35-45 minutter alt efter ovn. Jeg bruger en kødnål til at tjekke om kagen er færdig.
Citronfrosting:
175 g flormelis
125 g blødt smør
1 tsk vaniliepasta ( man kan også sagtens bruge vaniliesukker, stang , pulver eller aroma )
Finrevet skal fra 1 citron
2-3 tsk citronsaft ( smag dig frem)
- Pisk smør og flormelis godt sammen til en blød og lækker creme. Jeg vil tro jeg pisker i ca. 5-7 minutter.
- Pisk vanilie og citron i, og sørg for at få det pisket godt sammen.
Når kagen er afkølet er det bare at smøre den op , og evt pynte med det man nu selv ønsker. Jeg pyntede min kage med tørret kornblomst og fine små chokoladekugler.
Etiketter:
Kager
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar