Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
tirsdag den 4. juni 2019
Lækkert madbrød med kryddersalt
Den anden dag fik vi lammekoteller , GRÆSKE KARTOFLER, MOJO og salat, og dertil skulle der altså også et lækkert brød til at dyppe i mojoèn.
Det blev bikset sammen af fri fantasi, og blev ret så lækkert. Jeg havde heldigvis fået skrevet ned hvad jeg puttede i dejen.
Jeg brugte kryddersalt ovenpå, men man kan jo bruge de krydderier/krydderurter man har lyst til.
Madbrød:
25 g gær
3 dl lunken vand
1½ tsk salt
3 spsk neutral olie ( jeg bruger raps)
300 g tipo 00 mel
150 g durum mel
1 tsk bageenzym ( kan undlades)
Oreganoolie ( alm. olivenolie kan også bruges)
kryddersalt
- Rør gøren ud i vandet.
- Tilsæt salt og olie og rør rundt
- Tilsæt mel og enzymer og ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter.
- Lad dejen hæve 45-60 minutter.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den flad. Jeg vil tro jeg lavede dejen 3 cm tyk.
- Læg dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir eller en smurt hulplade ( jeg brugte hulplade).
- Tryk lidt lette "huller" med fingerspidserne. Dryp lidt olie udover dejen og drys med kryddersalt.
- Bages ved 225 grader i ca. 20 minutter.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar