lørdag den 1. juni 2019

Boller med hvid hvede og gulerod


REKLAME

I sidste uge var jeg også heldig at modtage en lækker pakke fra VALSEMØLLEN . Jeg bruger i forvejen ret mange af deres produkter, både mel, kerner, frø osv, så er det jo altid lækkert med lidt ekstra til skabet.

Valsemøllen er det der tidligere hed FINAX, men de har for kort tid siden skiftet navn. Produkterne er de samme som altid, og jeg er lige stor fan som altid. Her i huset er det især deres frø/kerner, hvid hvede, manitoba og durum der bliver brugt flittigt.

Til disse boller har jeg kun brugt solsikkekerne som jeg fik i pakken, de 2 typer mel havde jeg i skabet i forvejen, og de er også begge fra VALSEMØLLEN .

Jeg fik 12 boller ud af portionen, hvis man ønsker dem mindre laver man jo bare det antal men selv finder passende.

Boller med hvid hvede og gulerod:

50 g gær
2 dl lunken vand
3 dl mælk
1 dl neutral olie ( jeg bruger raps)
1 tsk salt
1 tsk sukker
100 g fintrevet gukerod
2 tsk bageenzym ( kan undlades)
75 g solsikkekerner
500 g hvid hvedemel ( hvid hvede er fintmalet fuldkornsmel, som ikke gør brød klæg/tungt)
250 g durummel

- Rør gæren ud i vandet.

- Tilsæt mælk, olie, salt og sukker og rør det hele rundt.

- Tilsæt mel, gulerødder, bageenzym og solsikkekerner , og ælt dejen godt igennem. Jeg bruger altid min røremaskine til at ælte dej, og lader den ælte mellem 5-10 minutter.

- Sæt dejen til hævning i ca 45 min.

- Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord.

- Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, eller en smurt hulplade hvis du har sådan en .

- Lad bollerne hæve overdækket i ca. 30-45 minuter.

- Bages ved 225 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Lige et billede af de lækre ting jeg fik tilsendt, lidt forskellig mel og frø/kerner, et par opskrifter og et fint indkøbsnet . Et af mine gamle net er lige gået i stykker, så det passede perfekt at få et nyt .




Ingen kommentarer:

Send en kommentar