Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
lørdag den 9. februar 2019
Farseret porre
En god gang mormormad er altså bare lækkert ind imellem, i dag har vi fået farseret porre med kartofler, brocolli og sovs :-)
Farseret porre:
500 g hk. svinekød
1 løg ( finthakket)
1 æg
1 spsk hvedemel
1 tsk salt.
2 porre
Rasp
Fedtstof til stegning
- Rør alle ingredienserne godt sammen, og sæt farsen på køl 30-60 mimutter.
- Skær toppen af porrene, og pil det yderste lag af. Sørg for at rense porrene godt, så der ikke sidder rester af jord. Hver porre deles i 3 stykker. Jeg gemmer topstykket til gryderetter, tærte osv .
- Kog porrene i ca. 5 minutter, hæld dem i et dørslag og overhæld med koldt vand, lad dem dryppe godt af.
- Tag en klump fars i hånden, og mas den flad. Læg et stykke porre på farsen, og pak farsen omkring porren. Rul til sidst den farserede porre i rasp.
Jeg syntes denne metode er MEGET nemmere, end at lægge rasp på et stykke bagepapir, så fars og porre, og så rulle sammen.
- Steg porrene på alle 4 sider i fedtstof på panden. Jeg gav dem ca. 15 minnutter på panden, og så fik de 15-20 minutter i ovnen på 175 grader varmluft. Så steger de færdig i ovnen, og holder sig varme mens man laver sovsen.
Sovs:
5 dl vand
2½ dl mælk eller fløde
Salt
Jævning
Citronsaft og lidt sukker, eller ribsgele.
Kulør
- Når porrene er taget af panden og puttet i ovnen, hældes de 5 dl vand på den varme pande, og panden koges godt af så alt smag kommer i sovsen. Lad det koge i 5-10 minutter.
- Hæld væsken gennem en sigte over i en kaserolle, og tilsæt mælk/fløde, og kulør. Når væsken koger jævnes den ( jeg bruger maizena sovsejævner da jeg syntes det er nemmest) . Jeg tilsatte også lidt af kogevandt fra kartoflerne, vel ca. 1 dl.
- Smag sovsen til med salt , sukker og citron ( eller ribsgele ) . Der skal ikke særlig meget sukker og citron i, ca. 1 tsk sukker, og måske halvdelen af en halv citron. Jeg plejer at bruge ribsgele i stedet, men havde ikke mere.
Etiketter:
farsretter,
svinekød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar