Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
tirsdag den 19. februar 2019
Fuldkornsburgerboller med hvid hvede
Den anden dag fik vi frikadellesandwich, så der skulle selvfølgelig også bages en portion burgerboller. Jeg lavede 4 store burgerboller da vi kun er 2 personer i hjemmet, er I flere ganger I jo bare opskriften op.
Selvom de er bagt med hvid hvede, blev de så lækre luftige og bløde, heldigvisi fik jeg skrevet ned hvad jeg puttede i, så jeg kan lave dem igen en anden gang, og kan dele opskriften med jer :-)
4 stk store burgerboller:
2 dl lunken vand
1 dl tykmælk
25 g gær
½ tsk bageenzym ( kan undlades)
½ tsk salt
1 tsk sukker
50 g blødt smør
325 g hvid hvede
Æg til pensling
Sesamfrø
- Gøren røres ud i vandet.
- Tykmælk, sukker og salt tilsættes og der røres godt rundt.
- Bageenzym, mel og smør tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Jeg lod den ælte i ca. 15 minutter på min røremaskine.
- Dejen stilles til hævning i 30-45 minutter.
- Form dejen til 4 boller og tryk dem godt flade. Bollerne efterhæver i 20-30 minutter
- Bollerne pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.
- Bages ved 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar