Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
mandag den 4. februar 2019
Fuldkorns kanelsnegle med hvid-hvede
Kanelsnegle er bare altid et sikkert hit , denne gang prøvede jeg er erstatte det almindelige hvedemel med hvid-hvede, og det blev super fint. Så ønsker man en lidt sundere kage, og noget fuldkorn fremfor almindelig mel, så kan man altså sagtens bruge det i bla. disse skønne basser.
Kanelsnegle: ( 16 stk)
Dej:
325 g hvid-hvede
100 gram blød smør
50 g. gær
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg ( + 1 æg til pensling)
1 dl mælk
- Smuldre gæren ud i en skål og hæld sukker og salt over. Imens det står og hygger sig, kan du måle alle de andre ting op.
- Rør lidt rundt i gærblandingen, så det hele bliver godt mikset, gæren vil nu begynde at smelte. Rør til gæren er helt smeltet. På denne måde slipper man for at lune mælken.
- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt sammen.
- Lad dejen hæve overdækket ca. 1 time.
Remonce:
150 g. blødt smør
150 gram brun farin
3 tsk kanel
- Rør det hele godt sammen til en ensartet masse.
- Når dejen er hævet rulles den ud med kagerulle , og remoncen smøres ud i et tynd lag. Det passede lige præcis med at der var nok remonce til at dække alt dejen.
- Rul dejen sammen til en pølse på den lange led, og skær herefter ud til snegle.
- Placer en snegl i hver form, og tryk dem flade.
- Efterhæver overdækket i 20-30 minutter. Pensel herefter sneglene med sammenpiske æg.
- Bages ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 minutter.
Etiketter:
Kager
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar