søndag den 2. september 2012

Boller med squash, hørfrø og solsikkekerner.



Hvad gør man når man har en squash der synger på sidste vers? Man bruger da halvdelen til en portion boller og den anden halvdel røg i en omgang frikadeller :-)

Jeg endte med bare at lave dejen d af fri fantasi, og var derfor lidt spændt på hvordan de ville blive, men de smager simpelthen  SÅ godt, og så er de dejlig bløde. Jeg har været lidt sløv med at få bagt for tiden, så det har mest bare været de koldthævede boller jeg har lavet, så det er nu lidt rart med noget andet. Har en squash mere i køleskabet, så tror der skal bages en squashkage i morgen.

Boller med squash, hørfrø og solsikkekerner:'

50 g. gær
2 dl. lunken vand
4 dl. tykmælk
1 spsk. sukker
1 tsk salt
½ dl. flydende margarine
½ dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
½ squash ( revet)
ca. 1, 2 kg. hvedemel.
Sammenpisket æg til pensling.

- Opløs gæren i vandet.

- Tilsæt sukker, salt, hørfrø, solsikkekerner, squash, margarine, og tykmælk, og rør godt rundt.

- Tilsæt melet lidt af gangen, og ælt dejen godt igennem. Dejen skal være blød og let klistret.

- Stilles til at hæve overdækket i ca. 1 time.

- Formes til boller mens ovnen varmer op, og pensles til sidst med sammenpisket æg.

- Bages i ca. 15 minutter ved 175 grader varmluft.

2 kommentarer:

  1. De ser lækre ud :-) Jeg får heller ikke rigtig bagt noget brød eller boller for tiden, men mon ikke det kommer igen engang....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. De blev også ret så vellykkede , og skønt at få lidt andet end de koldthævede boller, dem er jeg altså ved at være lidt træt af, hehe..

      Her har energien virkelig også været lav på det sidste, og så må man ligesom lave hvad man kan overkomme.. Og mon ikke vi begge snart får en bedre periode, det svinger jo desværre...

      Slet