søndag den 20. januar 2013

KanelsnegleJeg har i lang tid ville bage kanelsnegle , men har bare ikke lige fået taget mig sammen, igår tog jeg tyren ved hornene, og gik igang med at kigge i mine kogebøger. Jeg endte med at vælge en af opskrifterne fra Amo`s store fødselsdags bagebog.
Jeg har for lang tid siden købt nogle store falde papirsforme i ikea, og valgte at bruge dem til kanelsneglene, og jeg tror virkelig det  er det som gav udslaget i det blev så fantastiske, fyldet kunne jo ikke bare flyde ud på bagepladen, men blev ved sneglene, så de er faktisk tæt på at være som dem man køber, en dejlig blød luftig dej, med sprøde kanter, og så en dejlig snasket midte :-) Så har i sådanne forme, kan det klart anbefales at bage dem deri. Jeg fik 14 snegle ud af denne portion.

Jeg ændrede dog lidt i fremgangsmåden at lave dejen på, så skriver opskriften som jeg gjorde. Jeg brugte desuden min røremaskine til at lave dejen på, men har du ikke sådan en, kan man fint lave dejen i hånden.

Det skal også lige nævnes at de er ligeså lækre og bløde i dag, som da de var friskbagte igår. Jeg har bare opbevaret dem i fryseposer.

Kanelsnegle:

Dej:

300 g. hvedemel ( jeg brugte nok nærmere 350 gram. Dejen skal være fast og blød, den kan godt virke lidt klistret, dog uden at det hænger fast i fingrene og er umuligt at få af)
100 gram blød smør
50 g. gær
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
1 dl mælk

Der skal også bruges et æg til at pensle sneglene med, inden de ryger i ovnen.

- Smuldre gæren ud i en skål og hæls sukker og salt over. Imens det står og hygger sig, kan du måle alle de andre ting op.

- Rør lidt rundt i gærblandingen, så det hele bliver godt mikset, gæren vil nu begynde at smelte. Rør til gæren er helt smeltet. På denne måde slipper man for at lune mælken.

- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt sammen.

- Lad dejen hæve overdækket ca. 1 time.

Remonce:

100 g. blødt smør
100 gram brun farin
2 tsk kanel

- Rør det hele godt sammen til en ensartet masse. Her brugte jeg igen min røremaskine, men en elpisker eller en ske kan også fint klare jobbet :-)

- Når dejen er hævet rulles den ud med kagerulle , og remoncen smøres ud i et tynd lag. Det passede lige præcis med at der var nok remonce til at dække alt dejen.

- Rul dejen sammen til en pølse på den lange led, og skær herefter ud til snegle.

- Placer en snegl i hver form, og tryk dem flade.

- Efterhæver overdækket i 20-30 minutter. Pensel herefter sneglene med sammenpiske æg.

- Bages ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 minutter.

5 kommentarer:

 1. Tak for opskriften, vil jeg gerne prøve - og stod lige og manglede den :-)
  Venligst Karen

  SvarSlet
 2. hvor er de finde - med og uden glasur - jeg har godt nok bagt mange kanelsnegle da jeg var barn.
  Min første kogebog, som jeg stadig har, er Linus laver mad, og kogebogen slår selv op på kanelsnegle - så jeg bliver helt nostalgisk...

  SvarSlet
  Svar
  1. De blev også virkelig gode, de bedste kanel snegle jeg nogensinde har bagt, og jeg har dælme også bagt mange som barn, hehe. Og så dufter der altså altid bare skønt i huset , når man bager noget med kanel :-)

   Slet
 3. Hvor har du fået de fine tallerkner fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Beklager det sene svar, de er købt i søstrene grene :-)

   Slet