torsdag den 6. november 2014

Chokolade/orange kage


Igår bagte jeg denne skønne basse, den blev lavet udfra fri fantasi, så jeg var lidt spændt på om den ville lykkes, eller blive et flop. Heldigvis blev den super lækker, det er dog en intens basse og tung basse, så man spiser ikke mere end et stykke. Kunne også forstille mig , at den ville være lækker med is og frugt, eller en klat cremefraiche.

Chokolade/orange kage:

250 g smør
300 g sukker
4 æg
150 g hakket mørk chokolade
Saften og skallen fra 1 appelsin
1½ dl mælk
2 dl cremefraiche
2 tsk bagepulver
150 g. kakao
300 g mel

- Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse.

- Tilsæt æggene et ad gange, og pisk godt imellem hvert.

- Tilsæt appelsinsaft og skal, og rør godt rundt ( jeg brugte en dejskraber)

- Sigt de tørre ingredienser i dejen, og tilsæt cremefraiche og mælk. Vend det hele godt rundt, til du har en ensartet dej.

- Hældes i en smurt form, og bages ved 175 grader. Jeg tog altså desværre ikke tid, så tjek med en kødnål. Husk at der er masser af chokolade i dejen, så stik flere steder, for at være sikker på at det ikke er bare er chokolade der kommer på kødnålen.


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Den smagte også virkelig godt, det er helt sikkert ikke sidste gang den blev bagt. Var lidt nervøs da jeg tog den ud af ovnen, fordi jeg syntes den virkede så kompakt og tør. Men den var super lækker , og dejlig intens i smagen. Så det var ikke en mursten som jeg frygtede ;-)

      Slet