onsdag den 11. marts 2015

Spaghetti med langtidssimret tomatsovs og hvidløg/citronmarineret rejer.


I dag har vi fået denne skønne ret til aften, selvom den tager noget tid at lave, så er den super simpel og let at gå til, da tomatsovsen jo passer sig selv det meste af tiden.

Da sovsen til sidst skal blendes, behøves man ikke hakke løg, hvidløg og chili så fint ud, jeg hakkede bare løg og chili groft, og skar hvidløget i skiver.

Brug det antal rejer I nu vil have, jeg lavede 30 til 2 personer.

Hvidløg/citronmarineret rejer:

Store rejer ( sørg for at alt skal er fjernet)
Smagsneutral olie
Citronskal fra 1 citron, og saften fra ½ citron.
3 fed hvidløg skåret i skiver
Lidt salt.

- Bland det hele i en frysepose , og vend det godt rundt. Stil posen på køl og lad dem trække i 2-3 timer.

- Steges på en varm pande uden fedstof ( der er rigeligt olie på rejerne). Sørg for at der ikke hænger hvidløg eller citronskal fast på rejerne inden de steges.



Tomatsovs:

1 løg
3 fed hvidløg
1 rød chili
1 ds. hakkede tomater
Oregano, sukker, salt.
Olie

- Varm lidt olie op i en gryde/kasserolle , og svits løg, hvidløg og chili. Løget skal ikke tage farve, men klares.

- Tilsæt tomater og rør godt rundt. Lad sovsen småsimre på lavt blus i 1½ times tid , rør lidt rundt ind imellem. Tilsæt oregano efter smag, og lad sovsen småsimre i ca. ½ time mere.

- Blend sovsen, jeg bruger stavblenderen direkte i gryden. Smag til med sukker og salt.

- Sovsen er nu klar til at blive vendt med kogt spaghetti, og derefter toppet med rejer og hakket persille.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar