søndag den 6. maj 2012

Laks med græske kartofler og mojo picante sauce.


Efter vi har været på Lanzarote, er jeg blevet total hooked på Mojo sauce, og det skal være den røde der hedder Picante, ellers er det ikke rigtigt *Gg* . Jeg har prøvet at google mig frem til opskrifter, men jeg syntes der manglede noget i dem alle, så derfor har jeg selv bakset en opskrift sammen, efter at have fået lidt inspiration på nettet.. Og oh sikke en fryd, det smager simpelthen så lækkert, dog er det ikke noget for dem der ikke kan lide hvidløg, for det smager det ret kraftigt af..  Den kan bruges som kold sauce/ dip, til alt fra grøntsager og brød til forkelligt kød.. Det smager virkelig himmelsk.. Da vi var på Lanzarote fik vi flere forskellige udgaver af denm nogle var mørkere end andre, nogle mere olierede, nogle tykkere end andre osv.. En af min svigermors veninder som bor dernede, fortalte at man kan bruge avokado til at tykne den med, hvis man ønsker en tykkere dip..

Laksen vi fik fik bare noget salt og citronsaft, og blev så grillet på grillpanden. Salaten er bare tomater skåret i tern ( kernene er fjernet) , hakket løg, persille , lidt olivenolie og lidt salt. Simpel salat, men super lækker... Brødet er bare et købe naan frza føtex med koriander og hvidløg, men de smager altså rigtig godt..

Græske kartofler:

Kartofler
Hvidløg ( jeg brugte 3 fed til 2 personer)
saften af ½ citron ( Igen til 2 personer)
salt
timian
olie

- Kartoflerne skrubbes, og skæres i både. Derefter hældes de i en frysepose, og resten er ingredienserne pånær salten hældes derned, og posen rystes godt igennem så det hele bliver godt fordelt..

- Kartoflerne hældes ud på en bageplade med bagepapir, og der drysses lidt salt over.. Bages ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.


Mojo picante:

1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
3 stykker grillet peberfrugt ( jeg brugte nogel fra et glas , hvor de er i olielage)
olivenolie
salt
1 tsk spidskommen
½ tsk stødt chili ( frisk kan også sagtens bruges, havde desværre bare ikke flere).

- Peberfrugten skæres i tern, og blendes sammen med de resterende ingredienser, det gør ikke noget at der er lidt små klumper i, men det kan man jo justere som man selv ønsker.

- Trækker i min. 1 time inden den serveres..

2 kommentarer:

  1. Det lyder meget exotisk og lækkert!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan virkelig anbefale dig at prøve at lave den mojo sauce, det smager SÅ fantastisk... De græske kartofler er også super lækre, og nogen jeg efterhånden har lavet ret mange gange...

      Slet