lørdag den 19. april 2014

Tærte med kylling, rødløg og asparges.


I aften har vi fået denne skønne tærte, den er sådan et miks af tøm køleskabet, og så noget jeg har haft lyst til at lave i lang tid. Den blev super lækker, og er klart en tærte jeg skal lave igen. Og når man nu kun er to i husstanden, så er der jo mad til to dage i sådan en basse:-)

Tærte med kylling, rødløg og asparges:

1 rulle tærtedej ( du kan også bare lave din egen selv)
Kyllingkød ( jeg stegte en hel kylling i ovnen, og plukkede så kødet af, og brugte ca. halvdelen til tærten)
1 pk. bacon i skiver ( stegt sprødt, og hakket i tern)
2 små rødløg i skiver ( eller 1 stort)
8 asparges ( eller hvor mange du nu selv syntes)
6 æg
1 dl mælk
4 spsk cremefraiche 18 procent
Salt/peber
Parmesanost ( revet fint)

- Tærtedejen puttes i et smurt tærtefad, og prikkes med en gaffel ( overskyden dej kan enten foldes lidt sammen som kant, eller man kan også skære det af)

- Kylling, bacon og rødløg fordeles ligeligt i dejen, og asparges lægges ovenpå.

- Æg, cremefraiche og mælk piskes godt sammen, og der kommes lidt salt peber ( pas på med salten, da baconèn altså giver en del salt til tærten).

- Æggemassen hældes over fyldet, og der drysses med et tyndt lag parmesanost.

- Bages ved 175 grader varmluft / 200 grader alm. ovn i ca. 30-45 minutter. Når tærten er fin gylden overalt, og æggemassen er stivnet, er tærten færdig.

Serveres evt. med en lækker blandet salat.


2 kommentarer:

  1. Tærte er bare det bedste, og ja - alle kedeligegrønsager bliver forvandlet til en fest deri :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja tærter er altså virkelig en skøn opfindelse, for man kan netop putte næremest alt deri, det er kun fantasien der sætter grænser :-)

      Slet