fredag den 18. november 2011

Brunkager:-)Så er årets første portion brunkager lavet , jeg ved allerede nu at der skal bages endnu en portion engang i december.. Både fordi vi selv elsker dem, men også fordi jeg altid giver lidt ud til bla. nogen af dem i opgangen , igår var jeg nede ved underboen, og ved en i stueetagen med en lille skål til hver, de bliver simpelthen altid så glade når jeg kommer med lidt godt, og bare deres ansigtsudtryk gør det hele værd :-)

Jeg snyder lidt når jeg bager brunkager, jeg bruger nemlig brunkagekrydderi fra dr.oetker, men det er bare meget lettere end at skulle købe flere forskellige slags krydderier, og nogle af dem bruger jeg kun i juletiden.. Jeg følger derfor opskriften bagpå brunkage krydderierne , dog køber jeg ikke deres hakkede mandler, jeg smutter selv nogle mandler og hakker dem..

Brunkager:

2 dl. sirup
200 g. sukker
250 g smør
½ dl vand
1½ tsk. potaske
1 pose dr.oetker brunkage krydderi
ca.500 g. hvedemel
1 appelsinskal ( på posen står der sukat, men jeg bruger altså pommerans / appelsinskal)
100 gram smuttede hakkede mandler.

- Potasken opløses i vandet.

- Smør, sirup og sukker koges op , og den opløste potaske tilsættes. Derefter afkøles det til det er lunken.

- Resten af ingredienserne blandes sammen i en skål, og den afkølede sukkermasse tilsættes, og dejen æltes godt sammen , og rulles til 3 pølser, pakkes ind i film og puttes på køl til dagen efter.

- Dagen efter tændes ovnen på 175 grader varmluft , pølserne skæres ud i tynde skiver, kagerne lægges på bageplader og bages i ovnen i 6-8 minutter alt efter hvilken ovn man bruger.

- Når kagerne er afkølede puttes de i kagedåser, og så er der ellers skønne kager til den søde juletid :-)
4 kommentarer:

 1. Elsker hjemmebagt brunkager..
  Så de skal helt sikkert bages.

  Knus Susi

  SvarSlet
 2. De smager altså også bare godt.. Vi holder jul med min mors side af familien hvert andet år, og det er altid mig der skal stå for brunkagerne, hehe..Men bager dem nu alligevel, de høre ligesom bare julen til :-)

  SvarSlet
 3. Hejsa
  Jeg har lige selv rørt en brunkagedej sammen efter dr. Oetkers opskrift, men lige nu er dejen helt blød og klistret. :-(
  Skal jeg bare vente på at den køler lidt mere af, så jeg måske kan rulle et par pølser, eller skal jeg ælte mere mel i?
  HJÆLP!!!
  Hilsen en novice i kunsten at bage brunkager...

  SvarSlet
 4. Hejsa:-)

  Ja nu svare jeg jo så for sent.. Men jeg rørte lidt mere mel i, da jeg selv blev i tvivl. Men en anden der prøvede opskriften lod det bare køle ned, så blev det til at rulle pølser af :-)

  SvarSlet