lørdag den 4. februar 2012

"Kinesisk" hønsekødssuppe.


Jeg elsker simpelthen den hønsekødssuppe man kan få på de kinesiske restauranter rundt omkring i byen, derfor besluttede jeg mig for at prøve om jeg kunne gøre dem kunsten efter, og man må sige det lykkedes ret godt. Den smagte stort set som når man køber den, så det er bestemt ikke sidste gang jeg laver det.. Der er en rimelig stor portion tilbage, så den gemmer vi til mandag hvor vi skal have forskellige små asiatiske retter, så kan vi få suppen til forret..

Det er klart en fordel at starte ved middags tid, så man kan få kølet suppen ned og tage det værste fedt af.

"kinesisk" hønsekødssuppe:

1 kylling
3½ liter vand
1 porre
½ knoldselleri
2 pastinakker
2 gulerødder
1 lille løg
1 dåse aspargessnitter
1 glas bambusskud i strimler
½ fond du chef chicken ( en alm. hønsebouillon kan også fint bruges, så skal der bare en hel i)
Salt
Maizena rørt op i koldt vand

- Kyllingen puttes i en suppegryde sammen med vand, porre, gulerødder, pastinakker, selleri og løg, og koges i ca. 3 timer...

- Suppen køles lidt ned, og kyllingen og grøntsagerne tages op af suppen.

- Suppen sættes på køl, så fedtet samler sig foroven, og man kan fjerne det værste.

- Kyllingen pilles imens suppen køler af

- Suppen varmes op, og væden fra dåsen med asparges tilsættes.. Når suppen er varmet igennem, puttes bouillon i , og suppen jævnes lidt med maizena. Suppen skal ikke blive tyk, men den skal være lidt tykkere end en normal hønsekødssuppe.

- Kyllingekødet, asparges snitter og bambusskud tilsættes, og suppen smages til med salt.

13 kommentarer:

  1. Hvor ser det lækkert ud:)

    SvarSlet
  2. Glæder mig til at prøve opskriften...
    Elsker virkelig den hønskødssuppe man får på de kinesiske restauranter, så håber at denne opskrift kan give tricket ;)

    MVH Janni ( en glad læser )

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Janni :-)

      Ja jeg har også en svaghed for suppen på de kinesiske restauranter, håber denne opskrift faldt i din smag :-)

      Slet
  3. Kan man fryse suppen og hvis ja hvor længe?? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Beklager mit sene svar :-) Suppen kan godt fryses, men så skal den nok jævnes igen når den bliver genvarmet/optøet. Og den skulle kunne fryses i op til ½ år. Det er ikke noget jeg har forsøgt selv, men forhørte mig ved mit orakel ( klidmoster) :-)

      Slet
  4. Har prøvet din opskrift og det smager bare rigtig godt.Til andre Prøv den.
    VH Bo Alstrup

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Bo :-)

      Det er jeg rigtig glad for at høre, jeg syntes også selv den blev rigtig god, og et godt alternativ til at købe det i dyre domme på den lokale kina biks :-)

      Slet
  5. Behøver man virkelig at koge den høne i tre timer :) Eller kan mindre gøre det?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo længere tid man koger hønen/kyllingen, jo mere smag giver det. Så jeg ville ikke korte kogetiden af. Men du kan jo prøve dig frem :-)

      Slet
  6. Hej Pille.
    Jeg har lige printet din opskrift og glæder mig meget til at lave den senere i dag :-) Jeg har dog en lille kommentar - idet jeg markerer din opskrift og siger ja tak til print - ender så med at få 15 sider, da alt på siden kom med, dvs mange sider med blot en linie - lidt øv. Men tænkte så om det mon er muligt at lave en printknap, så man kun får opskriften - bare en tanke til at gøre din blog endnu bedre :-) Ellers er det jo blot copy/paste en anden gang.
    Hav en dejlig dag og yeah lækker suppe senere :-)
    Mvh. Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Helle :-)

      Mange tak for din kommentar og dit forslag. Jeg er desværre ikke særlig teknisk dygtig, så sådan noget med en printerknap er ikke noget jeg kan finde ud af. Hvis du vil udskrive en anden gang, vil jeg råde dig til at copy/paste, som du selv nævner :-)

      Håber suppen smager dig.

      Mvh. Rikke

      Slet
  7. Hej pille :)

    Det lyder rigtigt lækkert, nu er jeg kun en person, men prøver mig frem :)
    Glæder mig rigtigt meget til at smage den..
    Især da jeg ikk rigtogt kan spise andet pga jeg lige har fået en tungepiercing.. :p

    Tak for opskriften
    Kh.
    Jeanette

    SvarSlet
    Svar
    1. Beklager det sene svar, bloggen har stået ret stille et stykke tid, men nu er jeg klar til at blogge løs igen :-)

      Håber suppen smagte dig :-)

      Mvh. Rikke

      Slet