torsdag den 26. maj 2011

Min 2 fondantkage.. Lyse lagkagebunde med jordbærmousse og hvid chokolademousse.Nu skulle det altså være, at jeg skulle tage mig sammen og få lavet kage nummer to.. Jeg er stadig ikke super til det med at få smørcremen jævn, men ævelse gør jo mester :-) Taget i betragtning af at det kun er min 2 fondantkage, er jeg ret godt tilfreds...

Kagen er lavet af lyse lagkagebunde, 2 lag jordbærmousse og 1 lag hvid chokolademousse.. Den er opsmurt med nutella smørcreme, og pyntet med fondant og royal icing.

Lagkagebunde:

Form på 18 cm i diameter:
2 æg
50 gr. flormelis
30 gr. hvedemel
30 gr. majsstivelse
½ tsk bagepulver

Form på 24 cm i diameter:
4 æg
100 gr. flormelis
65 gr. hvedemel
65 gr. majsstivelse
1 tsk bagepulver

Form på 32 cm i diameter:
6 æg
150 gr. flormelis
100 gr. hvedemel
100 gr. majsstivelse
1½ tsk bagepulver

Skil æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive i en ren og tør skål. Pisk derefter i en anden skål æggeblommer med flormelis, til massen er lys og luftig - pisk ca. 5 minutter med en elpisker. Bland hvedemel, majsstivelse og bagepulver sammen, og pisk det hurtigt i æggemassen. Pisk evt. 3 spsk. æggehvide i dejen med elpisker, inden resten af hviderne vendes forsigtigt i massen, så dejen bliver luftig.
Tag et stort stykke bagepapir og smør det lidt med fedtstof. Bagepapiret kan ligge på en bageplade eller i en bradepande. Fordel halvdelen af dejen på bagepapiret (det er et meget tyndt lag, men det hæver i ovnen). Bag bunden i ca. 10 min. ved 225 grader i en forvarmet ovn. Hold øje med bunden og bliver den for mørk, kan der lægges staniol over. Lad bunden køle af, før bagepapiret fjernes. Fordel herefter den sidste halvdelen af dejen på et nyt stykke bagepapir, og følg ovennævnte vejledning.


Jordbær mousse:

ca.300 gram frosne jordbær
ca.3 dl piskefløde
5 blade husblas.

I denne mousse har jeg brugt mere husblas , end i den til mine cupcakes, da den gerne skal være god fast, for at kune holde formen indeni kagen, både når man samler, men også når man skære..

- Bærene koges til de er godt møre , og hældes derefter i en sigte der er over en skål, og man moser saften ud af bærene med en ske.

- Den opblødte husblas tilsættes bærsaften, og kommes i mikroen i 10 sekunder, hvorefter der piskes med et piskeris, hvis der kommer lange strenge , skal den lige have 10 sekunder mere i mikroen.

- Fløden piskes til skum, og den afkølede bærsaft vendes forsigtigt i, og moussen stilles på køl i min.30 minutter. Det er vigtigt bærsaften ikke er for varm, da fløden så skille og gryner, den må heller ikke være blevet iskold, så den er stivnet helt, men den må gerne være lidt tyk...

Chokolademousse:

100 g. hvid chokolade
3 dl. piskefløde
2 past. æggeblommer ( 1 bæger)
2 tsk flormelis.

- Hak chokoladen, og smelt den over vandbad...

- Pisk fløden let.

- Pisk æggeblommer og flormelis sammen, til det bliver en lys og luftig masse.. Vend det herefter forsigtig i flødeskummet...

- Vend forsigtigt den afkølede chokolade i , og stil på køl i  ca.2 timer inden brug...

2 kommentarer:

  1. Nåååå Kærlighed. Hvor sødt. Og dejlig kage.

    SvarSlet
  2. Hehe... Jeg skulle jo afprøve mine bogstavs udstikkere, efter jeg havde fået hjælp til at bruge dem.. Den smagte super godt, mmmm..

    SvarSlet