Jeg har længe haft lyst til en god gammeldags marmorkage, og igår fik jeg endelig taget mig sammen til at bage en, og nøøj den smager godt :-) Jeg fandt opskriften i min, "god mad-let at lave" .. Og den er jo super simpel..Jeg justerede dog lige lidt på vanilie sukkeret, da jeg elsker smagen af vanilie :-)
Marmorkage:
Lys dej:
100 g. blødt smør
100 g sukker
1 tsk vaniliesukker
2 æg
100 g mel
- Rør smør, sukker og vanilie hvidt og luftigt.
- Rør æggene i et af gangen, og rør godt imellem hvert æg.
- sigt melet i, og bland forsigtigt dejen sammen.
Mørk dej:
100 g. blødt smør
100 g sukker
1 tsk vaniliesukker
2 æg
100 g mel
2 spsk kakao
1 spsk mælk
- Rør smør, sukker og vanilie hvidt og luftigt.
- Rør æggene i et af gangen, og rør godt imellem hvert æg.
- sigt mel og kakao i, hæld mælken ved og bland forsigtigt dejen sammen.
Hæld dejen i en smurt brødform ( opskriften anbefaler en til ca.1½ l ) , Starte med halvdelen af den lyse dej, derefter den mørke, og til sidst den lyse dej igen.. Tag evt. en kniv og "skær " ned igennem fra side til side for at blandet dejen lidt mere...
Jeg bagte den ved 175 varmluft i ca.35 min. Men i opskriften står der ca.1 time.. Så mit råd må være at holde øje med kagen :-)
Hej Pille
SvarSletÅh, den ser rigtig lækker ud!
Jeg kom til at tænke på, om man ikke bare kan lave en dobbelt portion lys dej, tage halvdelen fra og så tilsætte mælk og kakao til det? :-)
- Ungersvenden
Jo sagtens, sådan var opskriften ogs , jeg var bare for magelig, til at gide og dele dejen *Gg*
SvarSlet