tirsdag den 9. august 2011

Boller med durum og havregryn.


Har simpelthen ikke kunne sove her i nat. så besluttede mig for jeg ville bage nogle boller, så kæresten kan få friskbagte boller, når han står op lige om lidt..

Jeg ville egentlig have bagt nogle med en masse kerner i, men de ville tage for lang tid at lave, og skulle hæve en del, og så ville jeg ikke kunne nå at få dem færdig til kærestens morgenmad, så dem må jeg bage en anden dag..

Her dufter simpelthen skønt af nybagte boller, de er lige kommet ud af ovnen her for 15 minutter siden..

Boller med durum og havregryn:

5 dl. lunken vand
50 g. gær
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
1 dl olie
200 g. durummel
100 g. havregryn
700 g. hvedemel.

- gæren udrøres i vandet, og salt, sukker og olie tilsættes..

- havregryn, durum og hvedemel blandes sammen, og hældes derefter lidt efter lidt i dejen..

- Dejen æltes godt igennem, og dækkes over med et klæde, og hæver i 30 min.

- Dejen formes til boller, og stilles på en bageplade og efterhæver i ca.30 min..

- Bages ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter.


7 kommentarer:

 1. Hvor er det skønt at se, at jeg ikke er den eneste der rent faktisk kan overveje, at stå op og begynde at lave mad eller bage midt om natten, hvis jeg ikke kan sove:-)
  Lækre boller for øvrigt, de er hermed gemt:-)

  Mange hilsner fra

  Anne.

  SvarSlet
 2. Hehe, folk plejer altid at sige jeg er sindsyg, hvis jeg bager om natten, eller hvis jeg begynder på en kage sent om aftenen , eller sådan noget.. Men kan jeg ikke sove, kan jeg da ligeså godt bruge tiden fornuftigt :-)

  De smagte super godt. Det var en opskrift jeg har haft et stykke tid, jeg ændrede bare lige lidt på den.. Men de blev simpelthen så lækre bløde og luftige..

  SvarSlet
 3. Tusind tak for opskriften :-) Fandt din opskrift da jeg søgte efter opskrifter med havregryn og durummel for nogle uger siden. Og de smager simpelthen SÅ godt! Jeg brugte groft ølandshvedemel da det jeg havde skulle bruges, og det gjorde bollerne en anelse mørkere. Men stadig lige gode :-) Og her i torsdags ville jeg lave dem igen. Men så havde jeg glemt at gemme din blog i min favoritliste. Jeg brugte hele dagen på Google for at skrive alle mulige og umulige søge ord indtil jeg fandt din side igen :-) Nu er siden gemt, og bollerne bagt igen :-)

  Venlig hilsen,

  Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du bare sød :-) Det er jo netop derfor jeg har bloggen, for at kunne dele gode opskrifter med andre og inspirere... Jeg læser jo selv flittigt en del forskellige blogs, og det er da dejlig skønt at kunne finde opskrifter og inspiration på den måde.. Og ja, de smager nemlig bare super godt de her boller.. Man kan jo som du også har gjort, fint erstatte noget mel med noget andet, og evt. tilsætte lidt kerner...

   Slet
 4. Desværre en kedelig oplevelse.

  Boller blev meget tunge og bestandige - ved ikke hvad der gik galt.
  Bagningen er tilsvarende, kedelig og knap gyldent trods ekstra bagetid.

  Lige nu køler de af, håber dog de smager okay til trods :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christine.

   Øv hvor træls at de ikke blev gode, hvad der er gået galt kan jeg desværre ikke lige svare på, for når jeg bager dem bliver de overhovedet ikke tunge. Men ind imellem støder man altså bare på en opskrift, hvor den ikke vil lykkes , det sker også for mig ;-)

   Håber de trods alt smagte okay :-)

   Slet
 5. Dejlig opskrift. Kan jeg ikke også bruge 25 gram gær da jeg ikke har mere, men så bare lade dem hæve til i eftermiddag?

  SvarSlet