lørdag den 3. december 2011

Boller i karry . Lavet i ovn!


I dag stod menuen på boller i karry, og jeg besluttede mig derfor for at eksperimentere.. Jeg ville prøve at lave boller i karry i fadet i ovnen, som jeg også laver tomatsovs med kødboller, og resultatet blev simpelthen fantastisk.. Jeg lavede karrysovsen som normalt i en gryde, og hældte den så i den smurte fad , formede bollerne af farsen og lagde dem ned i sovsen, låget på, og så i ovnen.. Og vupti 30 minutter senere kunne jeg tage den færdige ret ud af ovnen.. Det var virkelig et hit, kæresten siger det smager bedre end på normalvis, og bollerne bliver også mere faste og saftige, og de holder formen.. Så fra nu af bliver vores boller i karry lavet på denne måde.. Det eneste det kræver er et ovnfast fad med låg..


Kødboller:

500 g. hakket svinekød
1 æg
1 finthakket løg
1 tsk. salt
mel.

- Alle ingredienserne røres sammen , ligesom en frikadellefars.. De er nu klar til at blive formet.


Karrysovs:

Margarine
Mel
Karry
Vand
Mælk / fløde
Salt
Bouillon ( jeg brugte en fond du chef)

- Margarine smeltes , karry`en hældes i og "brændes" af , mel røres i så man får en "smørbolle"..

- Vand , bouillon og mælk/fløde tilsættes til sovsen har den ønskede konsistens.. Jeg brugte ca. 8 dl vand og 2 dl fløde. Normalt ville jeg bruge mælk, men havde en rest fløde der skulle bruges i dag.

- Smages til med salt.


- Sovsen hældes i et smurt ovnfast fad med låg til, og bollerne formes nu og kommes ned i sovsen.. Låget puttes på, og fadet puttes i en forvarmet ovn , og "bages" ved 175 grader varmluft i 30 minutter.

2 kommentarer:

  1. Nifty - det må jeg helt sikkert prøve næste gang vi skal have boller i karry :o)

    SvarSlet
  2. Det ser rigtig lækkert ud, men kan man godt putte det i ovnen uden et låg? Jeg ejer ikke nogen stegeso eller et fad med låg til :-/

    SvarSlet