Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, både med nye opskrifter, eksperimenter og gamle "hits"... Jeg vil prøve at få lagt så mange opskrifter og billeder op som muligt, så der kan være noget inspiration..
onsdag den 28. december 2011
Kyllingoverlår i fad
Det er efterhånden ved at være et godt stykke tid siden vi har fået noget med kylling, derfor stod menuen igår på kyllingeoverlår og grøntsager i fad... Dertil fik vi kogte ris, og en karrysovs... Vi må nok erkende at vi er lidt karryholikere herhjemme, kan der sniges karry i en ret, ja så gør jeg det altså *Gg* Det smagte rigtig skønt, og er klart en ret jeg vil lave igen... Man kan jo også variere grøntsagerne , alt efter hvad man lige har lyst til, eller har i køleskabet..
Kyllingeoverlår i fad:
4 kyllingeoverlår
3 peberfrugter i strimler ( jeg brugte en gul, en grøn og en rød)
100 g. champignon i skiver
2 porre i tykke skriver
lidt olie
paprika , salt.
- Grøntsagerne puttes i et ildfast fad, og vendes med en lille smule olie..
- Kyllingelårene gnides med lidt olie, og derefter drysses der paprika og salt på. Til sidst lægges de ovenpå grøntsagerne i fadet, og herlighederne smides nu i ovnen ved 175 grader varmluft i 45-60 minutter.
Karrysovs:
Margarine
mel
Vand
Mælk
salt, karry.
- Lidt margarine smeltes i en gryde, og karryen hældes nu i.. Når karryen lige har fået lov at "brænde af" i kort tid, tilsættes mel, og det røre sammen så man får en "smørbolle" .
- Vand tilsættes og "melbollen" røres ud i væsken.. Lidt mælk tilsættes , og sovsen koges op under omrøring..
- Hvis sovsen er blevet for tynd, jævnes den lige. Til sidst smages den til med salt.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ser lækkert ud! Istedet for ris til, kan man komme kartofer i bunden også (skåret i tern). Mums!
SvarSletJeg har tidligere lavet en anden version, hvor jeg også puttede kartofler i :-) Men kæresten er vild med ris, og lige i det her tilfælde var det faktisk mere lækkert syntes jeg..
SvarSletDer er vel ingen grund til at vende grøntsagerne i olie, når man ligger kyllingen oven på? Der drypper da en masse fedt af :)
SvarSletAnonym : Jeg vendte dem i en lille bitte smule , for at være sikker på de ikke brændte fast i bunden af fadet, da jeg ikke smurte det...
SvarSletSkide godt lige at inspirere mig til at putte grøntsager ned sammen med et stykke kylling i ovnen :) Vil jeg huske næste gang.
SvarSletOg ps: Karry og kylling er også en unægtelig god kombination :D Dog erstatter jeg også tit karry med paprikaen fordi manden er så glad for det :p
Christine : vi får også rigtig meget med kylling og karry, der er vist efterhånden en del opskrifter herinde *Gg* Men lige når det kommer til kyllingelår, så vil jeg helst have med paprika på, men jeg vil derimod meget gerne have karrysovs til :-) Karryholiker.dk, det er mig , hehe..
SvarSlet