onsdag den 16. marts 2011

Krydrede oksekøds frikadeller med ovnkartofler og salat.



Ja ved godt retten ikke ligefrem ser sindsoprivende ud, men de der frikadeller, de smager simpelthen himmelsk, og de hjemmelavede ovnkartofler ligeledes, plus de bare er super sprøde.. Vi havde desværre ikke rigtig nogle spændene grøntsager i køleskabet, så salaten blev ret så kedelig, men lidt grønt skulle vi altså have.. Vi er begyndt at handle en del i bazaren, så kødet er ude fra deres ene slagter, som simpelthen har det flotteste kød. Derudover køber vi også frugt og grønt derude, og der er virkelig penge at spare.

Oksekødsfrikadeller:

500 g. hakket oksekød
1 fint hakket løg
3 fed hvidløg
1 tsk. paprika
1 tsk salt
hakket bredbladet persille ( efter behov)
1 æg
lidt mel

Der kan f.eks også puttes lidt brød opblødt i mælk, finthakket chili, chilisovs eller hakket koriander i.

- Alle ingredienser blandes sammen, og frikadellerne steges på panden. ( jeg brunede dem bare på panden, og så fik de ca. 20 minutter i ovnen, man kan mærke på dem hvornår de er færdige).

Ovnkartoflerner er krydret med karry, paprika , salt og lidt olie, og det hele er bare blandet sammen i en frysepose, og så i ovnen ved 175 grader varmluft i 30-45 min..

2 kommentarer:

  1. Psst. Du har fået en lille plads på min blog, i et af mine nyeste indlæg :P

    SvarSlet
  2. Hehe, det vil jeg da lige tjekke ud :-)

    SvarSlet