fredag den 22. juli 2011

Kringle


Mmm, duften af friskbagt kringle har bredt sig i lejligheden, har lige hevet disse skønne stænger ud af ovnen.. Det er en opskrift jeg har fået af min fars kæreste, og jeg bager den altid til min fødselsdag, men altså også et par gange i løbet af året, den smager simpelthen himmelsk, og fyldet kan man jo variere som man selv vil.. I den opskrift fra min fars kæreste skal der remonce og rosiner i, men jeg har faktisk slet ikke lavet den med rosiner. I dag blev det til lidt remonce, marcipan og nougat... Jeg bruger ikke alt remoncen, så har derfor lavet en mindre portion end opskriften siger..

Kringle:

2½ dl. mælk
50 g gær
4 spsk sukker
1 æg
1 tsk kardemomme
Ca 500 g mel
200 g. smør

Remonce :

150 g. smør
150 g. sukker

Fyld:
blød nougat
Marcipan

( i opskriften står der 200 g. af hver.. Men man kan jo selv justere, det er jo bare lige dele af hver)

- Smør og mælk smeltes i en lille gryde..

- Når mælk og smør er smeltet og er blevet lunken, hældes det i en skål, og gæren røres ud deri.

- Sukke, kardemomme, og æg tilsættes og det hele røres sammen.

- Melet hældes i lidt af gangen, og dejen æltes godt sammen..

- Dejen deles i tre, og hver klump rulles ud i samme længde som en bageplade ( så den lige passer på) , bredden kommer an på hvor bred man vil have kringlen..

- Remoncen smøres på i et tyndt lag, der ligges skiver af nougat på midten, og til sidst rives marcipanen ud over hele fladen..

- Begge sider foldes ind, så kringlen bliver lukket, og stængerne bliver lagt på en bageplade til hævning i 30 -45 min.

- Stængerne pensles med sammenpisket æg, og drysses med hakkede nødder..

. Bages ved 175 grader varmluft  ( jeg tager altså ikke tid, jeg holder bare øje med hvornår stængerne er fine gyldne, og dejen føles færdigbagt)

4 kommentarer:

  1. Uha, jeg elsker den slags bagværk - jeg har en vis svaghed for remonce og kagecreme, men sig det ikke til nogen ;-)

    SvarSlet
  2. Haha... Jeg er ikke vild med så meget snask af gangen , men lidt i en kringle, uhm så synger englene :-) Elsker kringle selvom det er mormor :-p

    SvarSlet
  3. Jeg har også en svaghed for snask - jo mere jo bedre ;-) Denne opskrift ligner en, der lever op til det:-)

    SvarSlet
  4. Det kan du tro, man kan jo putte det i man vil... Jeg er bare ikke så vild med meget remonce, men jeg putter også altid noget andet i, som nougat, marcipan, chokolade osv..

    SvarSlet