tirsdag den 23. august 2011

Boller i karry.


I dag har vi fået boller i karry med ris, det er en af min kærestes livretter, hvis det ikke er hans livret... Vi er generelt ret glade for karry herhjemme, som i måske også har bemærket *Gg*

Jeg har ikke fået blogget så meget om opskrifter på det sidste, da vi ikke har fået så spændene mad... I morgen skal vi have hjertegryde, og det vil jeg helt sikkert blogge om. Selvom de fleste nok vil sidde og rynke på næsen , hehe...

Boller i karry:

Boller:

500 g. hakket svinekød
1 stort løg
1½ tsk salt
1 æg
Mel

Det hele røres sammen til en fars, og bollerne formes med en teske , og koges derefter i en gryde med vand..

Sovs:

Kogevandet fra bollerne
Mælk
Mel
Karry
Margarine
Salt
1 chef de fond .
Evt. jævning

Margarinen smeltes, og den ønskede mængde karry "brændes af" deri..

Mel tilsættes og det røres sammen til en "smørbolle"..

Kogevand fra bollerne hældes over, og der piskes godt igennem, så der ingen klumper kommer.. Derefter tilsættes der en slat mælk, og chef de fond...

Sovsen smages til med salt, og jævnes evt. Jeg brugte lidt maizena..

Til sidst puttes bollerne ned i sovsen, og efter det har varmet igennem et par minutter, serveres retten med kogte ris .

4 kommentarer:

  1. Boller i karry. Der har han så en ven. Jeg har hvert år i mine 44 år fået boller i karry til min fødselsdag. Ja fik det først gang på min 1-årsdag. Så absolut min livret. Måtte jeg bestemme fik vi det mindst 1 gang hver 14.dag !!!

    SvarSlet
  2. Hehe.. Stod det til min kæreste, fik vi det mindst en gang om ugen *Gg* Jeg tror faktisk også det er hans livret.. Jeg syntes nu også det smager godt, men gider ikke have det for tit.. Men til gengæld elsker jeg at bruge karry i andre retter...

    SvarSlet
  3. Uhmmmm jeg elsker boller i karry, men kan desværre ikke lave det...Det smager bare ikke rigtig når jeg prøver.... Dine ser meget lækre ud.

    SvarSlet
  4. Irene: Det er slet ikke så svært, op på hesten og prøv igen.. Det smager bare himmelsk.. Jeg er begyndt at putte en af knorr`s fond du chef i, det giver altså lige lidt mere smag.. Og så MASSER af karry, hehe.. Vi er vist karryholikere herhjemme :-p

    SvarSlet