onsdag den 28. september 2011

Pulled pork


Så blev det endelig vores tur til at få pulled pork , og det bliver bestemt ikke sidste gang.. Jeg har kigget på Klidmoster`s blog for at få inspiration, men valgte at lave marinaden lidt anderledes end hendes... Så var rigtig spændt på hvordan den ville ende ud , og wow det var ventetiden værd... Allerede en times tid efter dyret kom i ovnen, duftede der himmelsk i hele lejligheden. Hundene har rendt rundt hele dagen, og snust helt vildt *Gg* Vi valgte at lave det som en burger, og så med en karry dressing i, og der var virkelig et hit...

Kødet man skal bruge er nakkefilet, som man lige trimmer for det værste fedt, inden man snasker den ind i marinade :-)

Marinade:

2 dl. ketchup
2 spsk. HP sauce
2 spsk. sød fransk sennep
3 fed hvidløg ( presset)
2 tsk paprika
1 tsk. stødt chili
2 spsk. brun farin
2 spsk. olivenolie.

- Det hele røres sammen , og er nu klar til at snaske svinet ind i :-)




Jeg lod kødet trække i marinaden i ca.2 timer, inden jeg hældte 2 dl. vand ved, og sætte fadet i ovnen... Jeg lavede stegen i et ovnfast fad med låg, og stegte den ved 150 grader i knap 6 timer. Jeg vendte stegen efter 3 timer .. Kernetemperaturen skal  være minimum 94 grader , da jeg tjekkede med mit stegetermometer var det på 96 grader, og så tog jeg stegen ud...

Da stegen var færdig, så den sådan her ud :


Jeg glemte selvfølgelig at tage billede af kødet, efter jeg havde taget det fra hinanden.. Men jeg brugte bare 2 gafler, eller det vil sige, jeg brugte stort et kun den ene, da det simpelthen var så mørt...

Til at lave burgerne i, havde jeg bagt disse skønne boller :


Det smagte simpelthen så godt, og der var masser af kød tilbage.. Jeg valgte at putte kødet i en frysepose, og så røg det i fryseren, til en dag vi skal have noget let til aften :-)

3 kommentarer:

  1. Mums, pulled pork er bare noget af det bedste der findes. Dejligt at høre at det blev så vellykket :-)

    SvarSlet
  2. Det blev virkelig godt Malou... Og tak for hjælpen i telefonen med min ovnkrise, haha... Glæder mig til vi ses lørdag :-)

    SvarSlet
  3. Pulled pork er også en favorit hos os. Vi plejer dog at marinere nakkestegen i 3 døgn, og så får den 12 timer i ovnen, ved 120 grader :)

    SvarSlet