lørdag den 24. maj 2014

Gulerodscupcakes med citronfrosting.


Først vil jeg altså lige beklage at billedet er så uskarpt, jeg opdagede det først da jeg havde pakket kagerne væk igen. Det er mega svært at tage billeder om aftenen i vores hjem, og når man så har et gammelt digitalkamera, så gør det altså bare ikke det nemmere.

Men selvom billedet ikke er det bedste, så smagte kagerne SKØNT. Jeg var lidt bekymret for om kæresten ville kunne lide frostingen, da den smager lidt hen ad citronfromage, og det kan han ikke lide. Men han syntes det smagte super godt, og at det var en lækker kombination.

Frosting opskriften er nok til ca. 10 cupcakes, så skal du have frosting på alle dine cupcakes skal du lave dobbelt portion.

Gulerodscupcakes ( 17 stk) :

300 g. brun farin
4 æg
2 dl neutral olie ( raps, solsikke osv)
375 g. revet gulerod
2 store håndfulde rosiner
1½ tsk.bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. salt
2 tsk. kanel
275 g. hvedemel.

- Pisk farin og æg godt sammen.

- Tilsæt olie, gulerod og rosiner og piske det i.

- Bland alle de tørre ingredienser, og pisk dem i dejen.

- Fordel dejen i muffinsforme ( jeg putter forme i sådan en metal muffinbakke) , og bag kagerne ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Citronfrosting:

125 g. smør
175 g. flormelis
½ tsk vaniljeessens
Skallen fra 1 citron ( revet fin på rivejernet)
2-4 tsk citronsaft ( start med lidt, og smag så efter. Mængden kommer an på hvor syrlig man vil have den)

- Pisk smør og flormelis godt sammen til en luftig masse.

- Tilsæt vanileessens, citronskal og pisk godt igen. Sukkeret skal være helt smeltet ud, og du skal have en let og luftig creme.

- Tilsæt lidt citronsaft af gangen, og pisk godt imellem.

Når kagerne er kølet helt af, pyntes de med frosting. Opbevares på køl, hvis de ikke skal spises med det samme. Husk at tage kagerne ud i god tid inden servering, så frostingen ikke er hård.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar