søndag den 3. marts 2019

Pitabrød med hvid hvede



Den anden dag fik vi pitabrød, og jeg havde derfor selv bagt en portion brød, og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg gør det.

Pitabrød 6 stk :

25 g gær
3 dl lunken vand
2 spsk olie
2 tsk salt
2 tsl sukker
200 g hvid hvede
200 g alm. hvedemel eller f.eks manitobamel

- Rør gæren ud i vandet, og tilsæt olie, salt og sukker.

- Rør melet i dejen og ælt den godt igennem, jeg lod min maskine ælte den i ca. 10 minutter.

- Lad dejen hæve i 45-60 minutter.

- Del dejen i 6 stykker og tril dem til boller. Rul bollerne ud med en kagerulle, de skal ca være 1 cm tykke.

- Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og lad en eller to bagplader blive i ovnen mens den varmer op. ( jeg bager 3 pitabrød på en plade).

- Sæt pitabrødene på bagepapir,  og lad dem hæve i 30-45 minutter.

- Hiv bagepapiret over på den varme bageplade, og bag dem i 10-12 minutter.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar